Motorola Milestone 3 preview: “Van mijlpaal naar grafsteen”

Een Chinese site heeft de derde versie van de Motorola Milestone in handen gekregen en heeft een uitgebreide preview van het apparaat geschreven. En daar komt een alles behalve positieve conclusie uit.

Motorola Milestone 3

“De eerste generatie was briljant, de tweede generatie niet zo best en de derde generatie slecht. Volgens de trend gaat de serie van mijlpaal naar grafsteen,” met ongeveer die zin eindigt de Chinese preview. In het Engels, “a Milestone sooner or later becomes a tombstone”, een mooie woordspeling, maar met een trieste betekenis. Volgens de Chinse site gaat de Milestone-serie, net als de RAZR serie vijf jaar geleden, aan zijn succes ten onder als het zo doorgaat.

Volgens de preview is er van alles mis met de Milestone 3. Het scherm zou een PenTile-opzet hebben waarmee de werkelijke resolutie flink achteruit gaat, iets dat we ook bij toestellen als de HTC Desire, Samsung Galaxy S en Google Nexus One zagen. Ook de Motorola Atrix heeft een PenTile-scherm, dat bekritiseerd werd. De previewer vind dan ook dat Motorola daar naar had moeten luisteren.

Verder is de processor die in de Milestone 3 zit, de Texas Instruments OMAP4430, volgens de site de slechtste dualcore-processor die op het moment in een telefoon zit. Dat wordt ondersteund met een Quandrant-benchmark. De Milestone 3 scoort daar slechts 1900 punten, tegenover 2200 van de HTC Sensation, 2600 van de LG Optimus 2X Speed en 3300 van de Samsung Galaxy S II. Tot slot vindt men dat de telefoon met 512MB te weinig RAM-geheugen heeft.

Motorola Milestone 3 PenTile 
Motorola Milestone 3

 

Motorola Milestone 3

 

Motorola Milestone 3

 

Motorola Milestone 3

 

Motorola Milestone 3

 

Motorola Milestone 3

 

Bron: Engadget

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters