‘Moto Cedric duikt op: Motorola toestel draait standaard op Android Nougat’

Er is een nieuw toestel van Motorola opgedoken, de Moto Cedric. Het wordt waarschijnlijk de eerste smartphone van Motorola die standaard op Android 7.0 Nougat draait.

Motorola

Motorola heeft ondertussen Android 7.0 Nougat naar een aantal toestellen uitgerold, zoals je in ons update-overzicht kunt zien. Op dit moment heeft de smartphonefabrikant echter geen toestellen die met Android 7.0 Nougat zijn uitgebracht. Oftewel, alle toestellen van Motorola draaien op dit moment standaard op Android 6.0 Marshmallow. Daar gaat binnenkort verandering in komen.

Moto Cedric

Er is namelijk een onaangekondigde Moto smartphone met Android 7.0 Nougat gespot. Het mysterieuze toestel heeft de codenaam Moto Cedric, en werd deze week gecertificeerd door de Amerikaanse instantie FCC. Het gaat om vier verschillende modelnummers: XT1670, XT1671, XT1675 en XT1676. Meestal gaat het dan om verschillende varianten voor bijvoorbeeld verschillende markten.

Specificaties

Dankzij de certificatie zijn er ook een aantal specificaties opgedoken. De Moto Cedric heeft in ieder geval 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan intern opslaggeheugen en een 2800mAh batterij. We hebben dus waarschijnlijk te maken met een budgetmodelletje. De FCC noemt geen schermformaat, maar het toestel is 144mm hoog en 72mm breed. Dat komt naar verwachting neer op een 5-inch scherm.

2017

Verder weten we vrij weinig over de Moto Cedric. Uit de gelekte gegevens blijkt dat er een dual SIM-variant komt, wat waarschijnlijk betekent dat het toestel ook naar smartphonemarkten zoals India komt. Het is verder onduidelijk of we het nieuwe toestel ook in Europa kunnen verwachten, maar daar is het ook nog te vroeg voor. Een ding is duidelijk: Motorola werkt aan een Android Nougat smartphone voor 2017.

Bron: FCC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters