'Motorola Moto Droid komt naar Europa'

Een Europese release van de Moto Droid die eerder bekend stond onder de naam Sholes is niet officieel bekendgemaakt. De Droid is echter bij de FCC verschenen met GSM- en 3G-functionaliteit die ook in Europa werkt.

Motorola Moto Droid

De Motorola Moto Droid stond voorheen bekend onder de naam Sholes. Het toestel zal waarschijnlijk met versie 2.0 van het Android-besturingssysteem geleverd worden. De telefoon staat geplanned om nog in deze maand uit te komen, waardoor Motorola waarschijnlijk de primeur heeft om de eerste telefoon met Android 2.0 Eclair uit te brengen. Uit screenshots bleek dat Verizon Wireless waarschijnlijk de telefoon in de Verenigde Staten gaat verkopen. Eerder dook Motorola’s tweede Android-toestel al op bij de FCC, waar bleek dat het toestel alleen gebruik kan maken van Amerikaanse netwerken. Nu is het toestel echter weer verschenen bij de FCC. Daar valt te lezen dat het toestel daar nog schuil gaat onder de naam Sholes. Belangrijker is dat het toestel de beschikking lijkt te gaan krijgen over quadband-GSM en 3G-netwerken welke ook in Europa gebruikt worden. Daardoor lijkt een Europese release zeer waarschijnlijk.

Verder lijkt de Europese versie geen Amerikaanse 3G-netwerken te ondersteunen, wat het bijna zeker een Europese versie maakt. De FCC zou deze getest hebben zodat Motorola het apparaat in de Verenigde Staten mag hebben alvorens het naar Europa te verschepen. Wanneer het toestel hier uit moet komen is uiteraard niet bekend. Maar alls het apparaat al getest is door de FCC en goed bevonden is, dan zou de Amerikaanse en Europese release wel eens gelijktijdig kunnen vallen.

FCC Sholes GSM

 

Bron: Mobile Crunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters