Verrassend capabel: Maak kennis met de Motorola Moto E5 Plus

Als bezoeker van WANT is de kans groot dat de naam Evan Blass je bekend voorkomt. De leaker wist de afgelopen jaren op bijna dagelijkse basis toe te slaan. Dan hebben we het over het lekken van renders, specificaties en andere informaties rondom onaangekondigde smartphones. Bijna altijd bleek zijn informatie te kloppen. Ook deze week sloeg hij weer meermaals toe. Zo toonde hij gisteren als eerste BlackBerry’s nieuwe flagship, Ghost. Vandaag kunnen we een ander langverwacht toestel aan dat rijtje toevoegen: de Motorola Moto E5 Plus.

Render toont Motorola Moto E5 Plus

Lenovo’s nieuwe Moto E-lijn was vorig jaar zeer populair. De spotgoedkope modelletjes bieden anno 2018 dankzij stock Android toch prima prestaties. De markt is volwassen geworden, waardoor je niet meer het nieuwste van het nieuwste nodig hebt. Het zal je verbazen hoe capabel een low-end Android toestel tegenwoordig kan zijn. Maar goed, terug naar de Moto E5 Plus. Naar verwachting krijgt het toestel een 5.8-inch LCD scherm met een resolutie van 720 x 1440. HD+ dus. Inclusief een moderne beeldverhouding van 18:9.

Motorola Moto E5 Plus

De render toont een verrassend modern design, met een dunne schermrand aan de bovenkant. Het blijft bizar wat je tegenwoordig voor onder de 200 euro kunt krijgen. Verder kun je rekenen op een quad-core CPU met 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Eerst leek het er even op dat de Motorola Moto E5 Plus een dubbele camera zou gaan krijgen. Dat is ook zeker het geval, maar dan aan de voorkant. Volgens Blass zit er aan de achterkant ‘slechts’ een enkele camera.

Het budgetmodel draait op Android 8.0. Combineer dat met een vingerafdrukscanner en een 5000 mAh (!) batterij en je hebt een bijzonder aantrekkelijk pakketje. Natuurlijk kunnen dit soort toestellen het niet redden bij een Galaxy S9 of iPhone X. Maar die toestellen zijn dan ook minstens zes keer zo duur. Als consument ga je je dan toch even achter de oren krabben. Hopelijk horen we binnenkort meer. Check ondertussen de onlangs onthulde budgetmodellen van Alcatel.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters