Motorola Moto G4 (Plus) krijgt update naar Nougat

Steeds meer toestellen krijgen de update naar Android 7.0 Nougat en deze keer zijn ook de Motorola Moto G4 en G4 Plus aan de beurt. De laatste update voor beide toestellen biedt de update naar de laatste versie van Android.

Motorola Moto G4 (Plus)

Motorola Moto G4 Plus Android 7.0 NougatZowel de Moto G4 als de Moto G4 Plus zijn in mei aangekondigd en uitgebracht. De Plus variant is degene met iets betere specificaties dan de reguliere Moto G4. Beide toestellen hebben een 5,5-inchscherm met een Full HD-resolutie en lijken aan de buitenkant ook erg op elkaar. Het enige grote zichtbare verschil van het uiterlijk tussen de twee is dat de Plus-variant een vingerafdruksensor heeft aan de voorkant van het toestel. Dit is een vierkante knop die, ten opzichte van toestellen van bijvoorbeeld Samsung, niet dient als thuisknop. In plaats daarvan zijn er softwareknoppen die we ook van voorafgaande Moto-toestellen kennen. Andere dingen die verschillen zijn de opslaggrootte en het aantal werkgeheugen, waarbij de G4 Plus meer heeft dan de normale G4.

Android 7.0 Nougat update

Motorola heeft in oktober verteld bezig te zijn met de Nougat-update voor de Moto G4 en G4 Plus. Nu, ongeveer twee maanden later, is het uitrollen van de update begonnen. Naast de update naar Android 7.0 Nougat belooft de update ook nieuwe de beveiligingsupdate van 1 november en heeft Moto Actions een nieuwe functie.

Beschikbaarheid

Heb jij de Moto G4 of Moto G4 Plus maar nog geen melding gekregen over een update? Dat kan komen door dat de update gefaseerd wordt uitgerold en dus niet gelijk voor elke gebruiker klaar staat. Het is te verwachten dat de meeste mensen hem binnen ongeveer 1 à 2 weken ontvangen hebben. Wil je de update zo snel mogelijk? Dan kun je zelf checken of de update al voor jouw toestel klaar staat door naar Instellingen>Over de telefoon>Systeemupdates te gaan en op ‘Controleren op update’ te klikken.

Bron: GSMArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters