Motorola Moto G4 (Plus) krijgt update naar Nougat

Steeds meer toestellen krijgen de update naar Android 7.0 Nougat en deze keer zijn ook de Motorola Moto G4 en G4 Plus aan de beurt. De laatste update voor beide toestellen biedt de update naar de laatste versie van Android.

Motorola Moto G4 (Plus)

Motorola Moto G4 Plus Android 7.0 NougatZowel de Moto G4 als de Moto G4 Plus zijn in mei aangekondigd en uitgebracht. De Plus variant is degene met iets betere specificaties dan de reguliere Moto G4. Beide toestellen hebben een 5,5-inchscherm met een Full HD-resolutie en lijken aan de buitenkant ook erg op elkaar. Het enige grote zichtbare verschil van het uiterlijk tussen de twee is dat de Plus-variant een vingerafdruksensor heeft aan de voorkant van het toestel. Dit is een vierkante knop die, ten opzichte van toestellen van bijvoorbeeld Samsung, niet dient als thuisknop. In plaats daarvan zijn er softwareknoppen die we ook van voorafgaande Moto-toestellen kennen. Andere dingen die verschillen zijn de opslaggrootte en het aantal werkgeheugen, waarbij de G4 Plus meer heeft dan de normale G4.

Android 7.0 Nougat update

Motorola heeft in oktober verteld bezig te zijn met de Nougat-update voor de Moto G4 en G4 Plus. Nu, ongeveer twee maanden later, is het uitrollen van de update begonnen. Naast de update naar Android 7.0 Nougat belooft de update ook nieuwe de beveiligingsupdate van 1 november en heeft Moto Actions een nieuwe functie.

Beschikbaarheid

Heb jij de Moto G4 of Moto G4 Plus maar nog geen melding gekregen over een update? Dat kan komen door dat de update gefaseerd wordt uitgerold en dus niet gelijk voor elke gebruiker klaar staat. Het is te verwachten dat de meeste mensen hem binnen ongeveer 1 à 2 weken ontvangen hebben. Wil je de update zo snel mogelijk? Dan kun je zelf checken of de update al voor jouw toestel klaar staat door naar Instellingen>Over de telefoon>Systeemupdates te gaan en op ‘Controleren op update’ te klikken.

Bron: GSMArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kaal -

  Leuk bericht, maar je weet dat er verschillende generaties zijn van beide modellen? Niet alle modellen van de 4G krijgen een update, ook al heb je deze in september 2016 pas aangeschaft. De XT 1541 krijgt het niet (5.0 inch) en de XT1641 (5,5 inch) bijvoorbeeld wel.

  Size does matter….

  1. Mark van Woerden -

   De XT 1541 is de Moto G van vorig jaar (derde generatie). Die krijgt inderdaad geen Android 7.0 Nougat-update 🙁 Ik denk dat je het verwart met 4G en G4. Deze generatie heet Moto G4, die, net als de vorige generatie, over 4G (mobiel netwerk) beschikt. De vorige generatie Moto G heette inderdaad Moto G 4G 3rd Gen, dus ik snap de verwarring 🙂

   1. g4user -

    ik ken werkelijk niemand ie nu Nougat op zijn g4 heeft draaien
    waar heb je dit nieuws vandaan dan?

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters