5 redenen om (niet) voor de Motorola Moto G5 Plus te kiezen

De Motorola Moto G5 Plus is een compact toestel, dat begin dit jaar werd aangekondigd. Het komt met een paar mooie features, terwijl andere dingen weer wat minder zijn. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handset te gaan.

Full HD display

Het display van de Moto G5 Plus komt met een Full HD resolutie, welke een pixeldensiteit heeft van 424ppi. Hiermee kun je heerlijk genieten van je Youtube video’s en apps. Daarnaast blijf je vanaf verschillende hoeken het beeld nog goed zien en ook met zonlicht kun je nog redelijk goed werken op het toestel.

Motorola Moto G5 Plus

4k video’s opnemen

Het toestel komt met een  12 megapixel camera om mooie foto’s en video’s mee te maken. Deze maakt gebruik van Dual Autofocus Pixels, waarmee je 60% sneller kunt focussen en 10 keer meer pixels kunt vastleggen. Meer indrukwekkend is dat je video’s met een 4k resolutie kunt opnemen. Vergeleken met een 1080p resolutie is dit een hele verbetering. Maar je moet eigenlijk wel een groot 2k of 4k scherm hebben om er echt van te genieten.

Premium budget toestel

De Motorola Moto G5 Plus komt met een paar semi-premium features, terwijl je er toch maar zo’n 250 euro voor hoeft af te rekenen. Natuurlijk is het geen Galaxy S8 of iPhone 8, maar het is een goede optie voor een kleiner budget. Het toestel is uitgerust met een octa-core Snapdragon 625 chipset met 4GB RAM. Het is zeker niet de snelste processor, maar de meeste apps zullen soepel lopen. De randen zijn mooi afgerond en de handset is afgewerkt in metaal met Gorilla Glass 3 bescherming aan de voorkant. Eerder noemden we al het Full HD display en het feit dat je 4k video’s kunt opnemen.

Motorola Motoo G5 Plus

Geen optische beeldstabilisatie

Hoewel de camera je mooie beelden geeft, moet je hier wel een vaste hand voor hebben. De G5 Plus is namelijk niet uitgerust met optische beeldstabilisatie voor je foto’s. Motorola heeft er ook niet voor gekozen gebruikers te voorzien van Electronic Image Stabilization (EIS) om je video’s wat minder schokkerig te maken.

Motorola Moto G5 Plus

Geen USB-C poort

Een ander nadeel aan het toestel is dat het niet is uitgerust met een USB-C poort, welke nu toch de standaard is geworden om op te laden en steeds meer om muziek mee te luisteren. Hierdoor kun je niet makkelijk even de oplader van iemand anders lenen. De Motorola Moto G5 Plus komt nog wel met een headphone jack. Als je je eigen oplader bij de hand hebt kun je dus nog wel opladen en tegelijkertijd je koptelefoon aansluiten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters