Motorola onthult Moto G5 en Moto G5 Plus: budgettoppers

Ook Lenovo en dus Motorola zijn op het Mobile World Congress aanwezig. De smartphonefabrikant onthulde vandaag geen vlaggenschip in Barcelona, maar de budgettoppers Moto G5 en de Moto G5 Plus. Kan Lenovo opnieuw scoren in het budgetsegment?

Moto G5

De Motorola Moto G5 is de nieuwe budgettopper van Lenovo.  De Moto G reeks staat bekend om zijn indrukwekkende prijs-kwaliteit verhouding, al maken merken als OnePlus en Huawei het Lenovo moeilijk. In tegenstelling tot Huawei hebben de toestellen echter vrij kale software, bijna stock Android. Dat is voor veel consumenten een groot voordeel.

Motorola Moto G5

Ook de Motorola Moto G5 zet de traditie voort. Het toestel heeft een vrij simpel, ingetogen ontwerp. Dit keer krijgen we echter ook een aluminium behuizing. Daarmee ziet het toestel er net wat meer premium uit. Opnieuw hebben de budgettoestellen van Lenovo een vingerprintscanner aan de voorkant. De toestellen zullen misschien niet opvallen tijdens een modeshow, maar dat is juist precies wat de Moto G-reeks zo aantrekkelijk maakt: no-nonsense kwaliteit voor een lage prijs.

Moto G5 specificaties en prijs

De Motorola Moto G5 is iets prijziger dan de eerste toestellen uit de serie. Aan het nieuwe toestel hangt namelijk een prijskaartje van 199 euro. Daar krijg je echter wel sterk verbeterde specificaties voor terug. Met zijn 5-inch scherm (1920×1080) is de Moto G5 een stukje kleiner dan de Moto G4, die een 5.5-inch scherm had.

Motorola Moto G5

Onder de motorkap van het waterdichte toestel vind je de Snapdragon 430, in combinatie met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Foto’s kunnen genomen worden met een 13MP camera aan de achterkant, en een 5MP selfiecamera. De Motorola Moto G5 draait op Android 7.0 en is binnenkort leverbaar in Nederland.

Moto G5 Plus specificaties en prijs

De Moto G5 Plus is, zoals de naam al doet vermoeden, iets groter en krachtiger dan zijn kleinere broertje. Het toestel heeft namelijk een 5.2-inch scherm, met dezelfde resolutie. Onder de motorkap vind je de Snapdragon 625, in combinatie met 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Aan de achterkant zit een 12MP camera, in plaats van de 13MP camera aan de achterkant van de Moto G5. Het gaat om een betere camerasensor. Voor dit krachtigere pakketje hangt een prijskaartje van 279 euro.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters