Motorola Moto X Play met Android 7.1 verschenen op GFXBench

Vorige week is Android 7.1.1 officieel uitgebracht door Google, terwijl Android 7.0 nog lang niet voor de meeste vlaggenschepen van smartphone-bedrijven beschikbaar is. Volgens een benchmark van GFXBench blijkt het dat de Motorola Moto X Play de update naar Android 7.0 overslaat en meteen door gaat naar 7.1.1.

Motorola Moto X Play

De Moto X Play werd met de Moto X Style in juli 2015 aangekondigd en waren de vlaggenschepen van Motorola. Naast de X-lijn heeft het bedrijf de G-lijn en de E-lijn. Nog niet zo lang geleden is er ook een nieuwe lijn bij gekomen, de Z-lijn. De Motorola Moto X Play doet qua specificaties net iets onder voor de Moto X Style.

Het 5,5-inch Full HD-scherm van de Moto X Play is een stukje kleiner dan die van de Moto X Style, die een 5,7 inch Quad HD-scherm heeft. Ook de processor is een stukje minder krachtig. Waarbij de X Play een Snapdragon 615 met 2GB RAM heeft, draait de X Style op een Snapdragon 808 met 3GB aan werkgeheugen. Beide toestellen hebben een 21 megapixelcamera, maar die van de X Play kan niet in 2160p, ofwel 4K, filmen, wat de X Style wel kan.

Android 7.1.1 Nougat

Motorola Moto X PlayAndroid 7.1.1 Nougat biedt een paar kleine verbeteringen ten opzichte van Android 7.0 Nougat, die weer een aantal verbeteringen biedt ten opzichte van Android 6.0 Marshmallow. Android 7.1.1 heeft als een van de veranderingen zes snelkoppelingen bij het notificatiemenu, waarbij Android 7.0 er vijf biedt. Bij beide Android-versies heb je de mogelijkheid de volgorde te veranderen. Ook zijn de app-snelkoppelingen in Android 7.1.1 beschikbaar.

Volgens een benchmark in GFXBench krijgt de Moto X Play binnenkort Android 7.1.1 Nougat. Het lijkt er dus op dat Motorola met de Moto X Play Android 7.0 overslaat en gelijk door gaat naar Android 7.1.1. Het is nog wel verstandig om deze benchmark met een korrel zout te nemen, omdat benchmarks niet altijd even betrouwbaar zijn.

Beschikbaarheid

Wanneer de update voor de Moto X Play beschikbaar is, is op moment van schrijven nog niet zeker. Naar verluidt zal dit wel het eerste kwartaal van 2017 zijn. Het is nog niet bekend of de update gelijk met update voor de Moto X Style komt, of dat we daar nog langer op moeten wachten.

Bron: TheAndroidSoul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

OnePlus 5

Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken lees verder

LG V30

LG V30: onthullingsdatum en prijs opvallend toestel gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters