We hebben zeer slecht nieuws over de Motorola Moto X5

We keken de afgelopen weken uit naar de onthulling van de Motorola Moto X5, de opvolger van de Moto X4. Sterker nog, we hebben al persrenders en een prototype voorbij zien komen. De afbeeldingen toonden een modern design, met dunne schermranden en een specspakketje waar je blij van wordt. Helaas hebben we slecht nieuws: het lijkt er sterk op dat de Moto X5 nooit uit gaat komen. 

Motorola Moto X5 geschrapt

Naar verluidt heeft Lenovo de Moto X5 geheel geschrapt. Niet om een ander toestel voorrang te geven, maar om de kosten te drukken en risico’s te vermijden. AndroidPolice meldt dat Lenovo zijn mobiele divisie nog steeds niet winstgevend kan krijgen, ondanks het drastisch verkleinen van Motorola’s team. Om de kosten terug te brengen wordt er gefocust op toestellen die consistent scoren. Welke dat zijn, is onduidelijk, al is de Moto G-lijn een voor de hand liggende kandidaat. De Moto G6 komt er naar verluidt gewoon nog steeds aan. Enkel de Moto X5 delft het onderspit.

Lenovo Motorola Moto X5
De gelekte Moto X5

Helaas blijft het niet bij die maatregel. Motorola bracht de afgelopen jaren een breed scala aan Moto Mods uit, modulaire accessoires die je op Moto smartphones kunt klikken. De scope van die lijn wordt nu ook teruggebracht. Motorola mag enkel Moto Mods uitbrengen die betekenisvol zijn in de mainstream markt. Verwacht dus meer batterij-mods, en minder creatieve en experimentele uitspattingen. Zonde, maar begrijpelijk. Het feit dat je Moto Mods enkel op Motorola toestellen kunt klikken, helpt natuurlijk ook niet mee. De markt die het bedrijf bedient, is daarmee al kleiner.

MotoMods
Verschillende MotoMods

Motorola blijft zich volgens bronnen enkel focussen op de Moto E, Moto G en Moto Z series. Normaliter worden de nieuwe toestellen eind februari onthuld, maar dat was dit jaar niet het geval. Waarschijnlijk mede door deze ingrepen. Hopelijk horen we binnenkort alsnog meer! Check ondertussen hier het bizarre nieuws over de OnePlus 6.

🔥Lees ookHet moderne Wilde Westen: Bitcoin en andere cryptocurrencies

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters