We hebben zeer slecht nieuws over de Motorola Moto X5

We keken de afgelopen weken uit naar de onthulling van de Motorola Moto X5, de opvolger van de Moto X4. Sterker nog, we hebben al persrenders en een prototype voorbij zien komen. De afbeeldingen toonden een modern design, met dunne schermranden en een specspakketje waar je blij van wordt. Helaas hebben we slecht nieuws: het lijkt er sterk op dat de Moto X5 nooit uit gaat komen. 

Motorola Moto X5 geschrapt

Naar verluidt heeft Lenovo de Moto X5 geheel geschrapt. Niet om een ander toestel voorrang te geven, maar om de kosten te drukken en risico’s te vermijden. AndroidPolice meldt dat Lenovo zijn mobiele divisie nog steeds niet winstgevend kan krijgen, ondanks het drastisch verkleinen van Motorola’s team. Om de kosten terug te brengen wordt er gefocust op toestellen die consistent scoren. Welke dat zijn, is onduidelijk, al is de Moto G-lijn een voor de hand liggende kandidaat. De Moto G6 komt er naar verluidt gewoon nog steeds aan. Enkel de Moto X5 delft het onderspit.

Lenovo Motorola Moto X5
De gelekte Moto X5

Helaas blijft het niet bij die maatregel. Motorola bracht de afgelopen jaren een breed scala aan Moto Mods uit, modulaire accessoires die je op Moto smartphones kunt klikken. De scope van die lijn wordt nu ook teruggebracht. Motorola mag enkel Moto Mods uitbrengen die betekenisvol zijn in de mainstream markt. Verwacht dus meer batterij-mods, en minder creatieve en experimentele uitspattingen. Zonde, maar begrijpelijk. Het feit dat je Moto Mods enkel op Motorola toestellen kunt klikken, helpt natuurlijk ook niet mee. De markt die het bedrijf bedient, is daarmee al kleiner.

MotoMods
Verschillende MotoMods

Motorola blijft zich volgens bronnen enkel focussen op de Moto E, Moto G en Moto Z series. Normaliter worden de nieuwe toestellen eind februari onthuld, maar dat was dit jaar niet het geval. Waarschijnlijk mede door deze ingrepen. Hopelijk horen we binnenkort alsnog meer! Check ondertussen hier het bizarre nieuws over de OnePlus 6.

🔥Lees ookHet moderne Wilde Westen: Bitcoin en andere cryptocurrencies

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters