Motorola steekt de draak met Apple in bizarre reclame

Motorola heeft opnieuw een bizarre reclame uitgebracht, waarin twee als Steve Jobs verklede mannen zingen over de headphone jack. Creatief!

Motorola steekt opnieuw de draak met Apple

Het voelt als vorige week, maar eind vorig jaar schreven we over een bizarre reclame voor de Motorola Moto Z. De video stak de draak met de introductie van de originele iPhone in 2007, inclusief een soort Steve Jobs kopie. Het kwam er op neer dat Apple sindsdien volgens Motorola niet meer innovatief is geweest. In hun ogen is de Moto Z met zijn modulaire eigenschappen juist wel innovatief.

Motorola Apple draak

Het modulaire vlaggenschip is in ieder geval een groot succes, zo bleek eind vorig jaar. De eerste foto’s van de opvolger zijn al opgedoken. Het is dan ook tijd voor een nieuwe reclame, zo mogelijk nog bizarder dan de vorige. Ja, dat is echt mogelijk.

De advertentie toont twee mannen in de iconische Steve Jobs turtleneck. Ze zingen al dansende over de 3.5mm headphone jack, en wat Apple daarmee gedaan heeft. Vervolgens wordt de boodschap nog eens benadrukt middels de woorden die op je scherm verschijnen: “Zij veranderden de headphone jack, wij veranderen de smartphone.” Duidelijk.

Moto Z2 Force

Motorola steekt al sinds de originele Motorola DROID regelmatig de draak met Apple. De timing van deze reclame is opvallend. Onlangs lekten er namelijk foto’s van de Moto Z2 Force, waaruit bleek dat Motorola de headphone jack terugbrengt.

De headphone jack blijft een gevoelig onderwerp binnen de smartphoneindustrie. Waar een paar jaar geleden iedereen Apple zou volgen, gebruiken veel smartphonefabrikanten nu juist de aanwezigheid van een headphone jack als een verkooptruc.

In dit artikel kun je nog eens lezen waarom Apple toch die controversiële beslissing nam. We hebben ook de Samsung Galaxy S8 gerecenseerd, een vlaggenschip waar je wel gewoon je ouderwetse oordopjes in kunt steken.

Bron: Moto via AndroidAuthority

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters