Motorola steekt de draak met Apple in bizarre reclame

Motorola heeft opnieuw een bizarre reclame uitgebracht, waarin twee als Steve Jobs verklede mannen zingen over de headphone jack. Creatief!

Motorola steekt opnieuw de draak met Apple

Het voelt als vorige week, maar eind vorig jaar schreven we over een bizarre reclame voor de Motorola Moto Z. De video stak de draak met de introductie van de originele iPhone in 2007, inclusief een soort Steve Jobs kopie. Het kwam er op neer dat Apple sindsdien volgens Motorola niet meer innovatief is geweest. In hun ogen is de Moto Z met zijn modulaire eigenschappen juist wel innovatief.

Motorola Apple draak

Het modulaire vlaggenschip is in ieder geval een groot succes, zo bleek eind vorig jaar. De eerste foto’s van de opvolger zijn al opgedoken. Het is dan ook tijd voor een nieuwe reclame, zo mogelijk nog bizarder dan de vorige. Ja, dat is echt mogelijk.

De advertentie toont twee mannen in de iconische Steve Jobs turtleneck. Ze zingen al dansende over de 3.5mm headphone jack, en wat Apple daarmee gedaan heeft. Vervolgens wordt de boodschap nog eens benadrukt middels de woorden die op je scherm verschijnen: “Zij veranderden de headphone jack, wij veranderen de smartphone.” Duidelijk.

Moto Z2 Force

Motorola steekt al sinds de originele Motorola DROID regelmatig de draak met Apple. De timing van deze reclame is opvallend. Onlangs lekten er namelijk foto’s van de Moto Z2 Force, waaruit bleek dat Motorola de headphone jack terugbrengt.

De headphone jack blijft een gevoelig onderwerp binnen de smartphoneindustrie. Waar een paar jaar geleden iedereen Apple zou volgen, gebruiken veel smartphonefabrikanten nu juist de aanwezigheid van een headphone jack als een verkooptruc.

In dit artikel kun je nog eens lezen waarom Apple toch die controversiële beslissing nam. We hebben ook de Samsung Galaxy S8 gerecenseerd, een vlaggenschip waar je wel gewoon je ouderwetse oordopjes in kunt steken.

Bron: Moto via AndroidAuthority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hotemetoot -

  Heb het al een aantal keer gezegd. Nog maar een keer….

  Leuk hoor, dat jullie een mening hebben over het feit dat Apple de hoofd telefoon plug weglaat. Het lijkt mij dan ook logisch dat jullie dan met een review komen van de Airpods.
  Dit heb ik echter NIET gezien.

  1. Patrick -

   Het is juist niet logisch om dat te doen. Een recente enquete van Tweakers.net wees uit dat 80% de jack wil een niet draadloos. Dus who cares hoe de airpods zijn. Bluetooth is per definitie niet zo goed als met draad.

   1. Hotemetoot -

    Tsja, zul je in het begin altijd houden. Zelfde ald floppy en CD/DVD speler op PC…
    Heb die hele plug geen moment gemist. Sterker: ben blij dat ik eindelijk een normale draadloze set oordopjes heb; die zonder problemen werkt. En geen geneuzel met draadjes 😉 dit vooral in het OV, werk en tijdens rennen.
    Als ik dan echt “muziek wil luisteren”, heb ik altijd nog mijn LP’s en CD’s 😇

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters