Video: Motorola houdt Apple fans voor de gek

Motorola maakt in een nieuwe video voor zijn reclamecampagne #SkiptheSevens Apple fans wijs dat de Moto Z een iPhone prototype is.

#SkiptheSevens

Motorola is een nieuwe marketingcampagne voor zijn smartphones gestart, genaamd #SkiptheSevens. Het idee achter de campagne is dat consumenten geen high-end vlaggenschepen met het nummer zeven in de naam nodig hebben. Dan hebben we het natuurlijk over de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 7 en de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus. Volgens de unit van Lenovo kom je namelijk een stuk beter uit met de nieuwste smartphones van Motorola, waaronder de Moto Z.

iPhone 7

Motorola Moto Z koopwijzer
De Moto Z

Naast een aantal scherpe posters en ludieke steken naar Apple op sociale media plaatste het bedrijf gisteren ook het onderstaande filmpje op het internet. De smartphonefabrikant filmde een groep Apple fans die op 12 september voor het eerst de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te zien kregen. De teleurgestelde fans trokken al snel de conclusie dat er behalve de dubbele camera’s op de achterkant van de iPhone 7 Plus vrij weinig veranderd was. Motorola toonde ze daarna een iPhone prototype.

Motorola Moto Z

De groep werd omver geblazen door de modulaire accessoires die je op de achterkant van het prototype kon bevestigen, en het moderne ontwerp. Opeens was Apple weer innovatief. Helaas ging het hier natuurlijk niet om een prototype van Apple, maar de Motorola Moto Z en de bijbehorende Moto Mods.

Vermakelijke video

Het resultaat is een vermakelijke video en een effectieve marketingcampagne. Natuurlijk heeft het bedrijf expres gebruikers gekozen die weinig van smartphones afweten, of misschien zelfs acteurs. De meeste techfans zouden immers de Moto Z wel herkend hebben, al heeft Motorola in het filmpje zijn logo van het toestel afgehaald. In een jaar waar Apple het voorzichtig aan doet schetst Motorola een treffende vergelijking. Toch zou de smartphonefabrikant alleen maar kunnen dromen van de finesse en het bereik dat Apple kan bieden. De divisie van Lenovo sluit de video venijnig af met “Je kunt aankondigingen maken of je kunt echt innoveren”. Duidelijk dus.

Bron: Motorola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters