Honderd Motorola werknemers laten smartphone tegelijk vallen om ShatterShield te demonstreren

Motorola’s ShatterShield schermtechnologie zorgt ervoor de Moto Z2 Force tegen een stootje kan. Om dat te demonstreren hebben honderd werknemers van het bedrijf hun smartphones tegelijkertijd laten vallen. Het resultaat kun je bewonderen in deze video.

Motorola Moto Z2 Force: ShatterShield in actie

Motorola maakte in 2015 indruk met het speciale scherm van de Motorola DROID Turbo 2. De zogeheten ShatterShield technologie zorgt ervoor dat het scherm van je smartphone niet zal barsten wanneer het op de grond valt. Wel zo prettig. Bij toestellen als de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 durven we amper met een hand te telefoneren.

Hartstikke leuk dunne en bovendien gebogen schermranden, maar erg valbestendig is het allemaal niet. Voor die zekerheid moet je dus bij Motorola zijn, zo is de boodschap van de techgigant. De schermtechnologie werd verbeterd voor de volgende vlaggenschepen van Motorola. Dan hebben we het over de Moto Z Force en de Moto Z2 Force.

De Moto Z2 Force werd onlangs onthuld. Waar de concurrentie stunt met zijn dunne schermranden, zet Motorola nog verder in op zijn schermtechnologie. De Moto Z2 Force maakt gebruik van P-OLED in plaats van glas en bestaat uit verschilende lagen. Daardoor kun je zonder je problemen je toestel van anderhalve meter hoog laten vallen.

De eerste laag bestaat uit een krasbestendige en vervangbare lens. De tweede laag is een primaire lens die uit polycarbonaat bestaat. Dan zijn we aangekomen bij de derde laag, de ShatterShield aanrakingssensor. De vierde laag wordt ingenomen door het flexibele OLED-paneel. Vervolgens maakt de vijfde laag het pakketje af: een sterke aluminium kern.

Al die termen mag je snel weer vergeten, maar de conclusie is duidelijk: het scherm van de Motorola Moto Z2 Force zal niet snel barsten. Allemaal leuk en aardig, maar eerst zien en dan geloven. Gelukkig is de fabrikant de beroerdste niet. Onlangs verzamelde Motorola Chicago honderd werknemers. Ze gingen allemaal naar bnuiten en lieten hun smartphone tegelijkertijd vallen.

Eindresultaat: nul gebarsten schermen. De honderd smartphones waren stuk voor stuk ongedeerd. Het is natuurlijk een reclamestunt, maar toch maakt het wel duidelijk wat de schermtechnologie oplevert. Check de bovenstaande video om het spektakel te aanschouwen. Zou jij hetzelfde durven met je smartphone?

Bron: Motorola

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters