Honderd Motorola werknemers laten smartphone tegelijk vallen om ShatterShield te demonstreren

Motorola’s ShatterShield schermtechnologie zorgt ervoor de Moto Z2 Force tegen een stootje kan. Om dat te demonstreren hebben honderd werknemers van het bedrijf hun smartphones tegelijkertijd laten vallen. Het resultaat kun je bewonderen in deze video.

Motorola Moto Z2 Force: ShatterShield in actie

Motorola maakte in 2015 indruk met het speciale scherm van de Motorola DROID Turbo 2. De zogeheten ShatterShield technologie zorgt ervoor dat het scherm van je smartphone niet zal barsten wanneer het op de grond valt. Wel zo prettig. Bij toestellen als de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 durven we amper met een hand te telefoneren.

Hartstikke leuk dunne en bovendien gebogen schermranden, maar erg valbestendig is het allemaal niet. Voor die zekerheid moet je dus bij Motorola zijn, zo is de boodschap van de techgigant. De schermtechnologie werd verbeterd voor de volgende vlaggenschepen van Motorola. Dan hebben we het over de Moto Z Force en de Moto Z2 Force.

De Moto Z2 Force werd onlangs onthuld. Waar de concurrentie stunt met zijn dunne schermranden, zet Motorola nog verder in op zijn schermtechnologie. De Moto Z2 Force maakt gebruik van P-OLED in plaats van glas en bestaat uit verschilende lagen. Daardoor kun je zonder je problemen je toestel van anderhalve meter hoog laten vallen.

De eerste laag bestaat uit een krasbestendige en vervangbare lens. De tweede laag is een primaire lens die uit polycarbonaat bestaat. Dan zijn we aangekomen bij de derde laag, de ShatterShield aanrakingssensor. De vierde laag wordt ingenomen door het flexibele OLED-paneel. Vervolgens maakt de vijfde laag het pakketje af: een sterke aluminium kern.

Al die termen mag je snel weer vergeten, maar de conclusie is duidelijk: het scherm van de Motorola Moto Z2 Force zal niet snel barsten. Allemaal leuk en aardig, maar eerst zien en dan geloven. Gelukkig is de fabrikant de beroerdste niet. Onlangs verzamelde Motorola Chicago honderd werknemers. Ze gingen allemaal naar bnuiten en lieten hun smartphone tegelijkertijd vallen.

Eindresultaat: nul gebarsten schermen. De honderd smartphones waren stuk voor stuk ongedeerd. Het is natuurlijk een reclamestunt, maar toch maakt het wel duidelijk wat de schermtechnologie oplevert. Check de bovenstaande video om het spektakel te aanschouwen. Zou jij hetzelfde durven met je smartphone?

Bron: Motorola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Maarten Taal -

  Als ik goed kijk, laten ze de smartphones vallen op een houten vlonder. Lijkt mij nou niet bepaald een valide test. Laat zo’n smartphone gewoon eens op straat vallen.

  1. Joedelta -

   Van de Moto X force staan op YouTube filmpjes waarbij ze van veel grotere hoogte op een harde ondergrond worden gegooid, zonder dat het scherm barst. Ik neem aan dat dat met deze Z2 ook kan.

  1. Joedelta -

   Wij hebben ook een Moto X Force in huis. Het lijkt er op dat de buitenste laag van het scherm erg zacht is en daardoor erg krasgevoelig. Er zaten al snel flinke krassen in. Heeft u dat ook?

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters