Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9 en Android Lollipop aangekondigd

Google heeft zojuist in Amerika de Motorola Nexus 6, de HTC Nexus 9 en het nieuwe Android Lollipop aangekondigd. Het gaat om een phablet met een schermomvang van 5,9 inch, een 9-inch tablet en een compleet vernieuwde versie van het Android besturingssysteem.

Motorola Nexus 6

De Nexus 6 is gemaakt door Motorola en het is de grootste Nexustelefoon die ooit is gemaakt. Het 5.9-inch scherm heeft een stevige resolutie van 1440×2560, waarmee de pixeldensiteit op 496 ppi komt.

Dat enorme scherm met die enorm hoge resolutie wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 805-processor. Dat is een 64-bit processor. Op de achterkant prijkt een 13-megapixelcamera waarmee Google blijkbaar wil afrekenen met de tamelijk bescheiden camerakwaliteit van alle voorgaande Nexustoestellen. Het toestel ziet er een beetje uit als de nieuwe Moto X die Motorola tijdens de IFA liet zien. Het toestel is vandaag aangekondigd, maar pas vanaf 29 oktober kan het worden besteld. Er zijn 32GB- en 64GB versies en de telefoon wordt in wit en donkerblauw uitgebracht.

De hardware is flink verbeterd ten opzichte van de Nexus 5, en dat komt met een hogere prijs. De Nexus 6 krijgt een prijskaartje dat begint bij 649 dollar. Het toestel is uitgerust met Android Lollipop.

Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9 en Android Lollipop aangekondigd screen shot 2014 10 15 at 9 08 31 am 

HTC Nexus 9

Google heeft HTC weer teruggebracht in de tablet-arena met de Nexus 9. Deze 9-inch tablet ziet er een beetje uit als een opgeblazen Nexus 5. Het apparaat bezit om precies te zijn een 8.9-inch scherm met een resolutie van 2048x1536p. Daarmee blijft deze tablet qua ppi een beetje achter bij de iPad mini.

In tegenstelling tot de Nexus 7, die een breedbeeldverhouding had, heeft de Nexus 9 een 4:3 verhouding. Het apparaat is ietsjes dikker dan de iPad mini, maar een knappe jongen die het verschil ziet. De Nvidia Tegra K1-processor drijft deze tablet aan en de CPU wordt daarbij ondersteund door 2GB ram. De tablet komt in 16- en 32GB-smaken.

De Nexus 9 gaat op 17 oktober al de verkoop in en moet op 3 november worden uitgeleverd, althans in Amerika. De prijs van beide varianten is nog niet bekendgemaakt.

Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9 en Android Lollipop aangekondigd nexus 

Android 5.0 Lollipop

Android L, noemde Google het nieuwe besturingssysteem nog een paar maanden geleden. Nu is die naam aangevuld tot Android Lollipop. Het versienummer is nu ook bekend: 5.0. Dat betekent een flinke upgrade ten opzichte van alle 4-versies, die vanaf Ice Cream Sandwich, Jelly Bean en Kitkat op Androidapparaten staan.

De grootste verandering in Android Lollipop ten opzichte van Kitkat is een complete verandering van het uiterlijk van het OS. Material design, wordt dit nieuwe design genoemd. Het is te vergelijken met het verschil tussen iOS7 en iOS8. Het zal waarschijnlijk even flink wennen zijn voor Androidgebruikers.

Voorts is het notificatiesysteem gewijzigd op het lockscreen. Er zijn 5000 nieuwe API’s waarmee software-ontwikkelaars aan de slag kunnen. Google meldt dat het nieuwe OS de batterijduur met anderhalf uur kan verlengen. Het nieuwe OS brengt ook de mogelijkheid naar telefoons om meerdere gebruikers op één toestel toe te laten, met hun eigen omgeving.

Android Lollipop wordt geleverd op de nieuwe Nexus 6 ern Nexus 9, maar zal binnenkort ook naar de Nexus 5, 7 en 10 komen en de Google Play-versies van telefoons van andere fabrikanten.

Update: Lollipop ook voor Nexus 4

Google heeft later nog verklaard dat de update ook voor de oudere Nexus 4 wordt uitgebracht, maar wel wat later dan voor de genoemde Nexustoestellen.

Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9 en Android Lollipop aangekondigd n9 

Bron: Techcrunch

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters