Motorola ontslaat wederom personeel en ruziet met Carl Icahn

Investeerder Carl Icahn daagt Motorola om toegang te krijgen tot documenten over de divisie die mobiele telefoons maakt. Gelijktijdig wil Motorola haar designcentrum voor mobiele telefoons in Birmingham sluiten.

Volgens Icahn, die al enige tijd met het Amerikaanse bedrijf overhoop ligt, heeft Motorola telkens gelogen over de cijfers. Icahn wil ook informatie over het gebruik van het bedrijfsvliegtuig. Icahn heeft onlangs zijn belang in Motorola vergroot om meer invloed uit te oefenen op het noodlijdende bedrijf. Icahn wil dat het bedrijf zijn verlieslijdende activiteiten in mobiele telefonie afstoot. Hij wil ook het huidige bestuur vervangen, maar dat verzet zich hevig tegen de plannen.

Motorola is ook van plan om wederom mensen te ontslaan omdat ze een designcentrum voor mobiele telefoons in Birmingham wil sluiten. In het centrum werken momenteel 120 mensen waarvan ongeveer de helft waarschijnlijk op zoek moet gaan naar ander werk. Dit jaar schrapte de noodlijdende onderneming al 150 banen. Motorola heeft In het Verenigd Koninkrijk enkele duizenden personeelsleden op de loonlijst staan. Vorig jaar ontsloeg de onderneming al 3500 van de 70.000 werknemers wereldwijd om de organisatie, die stevig is verzwakt door de slecht presterende mobiele divisie, uit het dal te trekken.

unhappy-moto 

Bron: Telecom Update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters