Motorola overweegt Windows Phones

Sanjay Jha van Motorola heeft opnieuw informatie losgelaten over de toekomstige strategie van het bedrijf. Volgens Jha staat Motorola open voor Windows Phone 7, mits de software succesvol genoeg is.

Sanjay Jha

Sanjay Jha, co-CEO van Motorola, laat dikwijls interessante informatie los over het toekomstige beleid van de producent en ook nu heeft Jha weer iets losgelaten in een interview. Twee jaar geleden, toen Motorola wat telefoons betreft diep in de problemen zat, had het bedrijf besloten Android en Windows Phone in te zetten voor haar comeback. Microsoft wist echter in 2009 geen interessant OS af te leveren met Windows Phone 6.5, wat Motorola deed besluiten om exclusief over te gaan op Android. Daar heeft het bedrijf zeker succes mee gehad, maar nu Windows Phone 7 gelanceerd is begint Motorola ook daar weer interesse in te hebben.

Jha zegt dat het bedrijf openstaat voor Windows Phone 7 als besturingssysteem voor haar telefoons, maar dat het systeem zich wel eerst moet bewijzen. Als de markt er inderdaad goed op blijkt te reageren, zal Motorola dus wellicht ook met een aantal Windows Phones op de proppen komen. Aangezien het platform vandaag officieel gelanceerd is en de eerste telefoons snel de winkels zullen bereiken, zal het niet lang meer duren voordat de eerste verkoopcijfers binnen zijn. Misschien zal Motorola dan ook al op korte termijn met de ontwikkeling van een Windows Phone beginnen, hoewel het dan natuurlijk nog wel even duurt voordat dat toestel ook daadwerkelijk op de markt ligt.

Bron: Mobile Crunch

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters