Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren

Naast batterijen die telkensĀ opgeladen moeten worden is een tweede ergernis bij smartphones dat de displays zo ontzettend snel kapot kunnen gaan. Zelfs met een hoes hoef je niet vreemd op te kijken als je een barst krijgt nadat je toestel op de grond valt. Dus of iemand moet iets doen zodat we niet zo vaak onze smartphones laten vallen, of het scherm zelf moet aangepakt worden. Motorola kiest blijkbaar voor het laatste en heeft een patent aangevraagd voor een zelfreparerend display.

Special polymeer met vormgeheugen is de redding

Het patent werd ontdekt door techsite The Verge en beschrijft een speciaal soort polymeer met vormgeheugen. Dit materiaal zou zich kunnen “herinneren” wat de originele vorm is en wanneer er bijvoorbeeld een barst is ontstaan kan het door middel van verhitting weer teruggaan naar die originele vorm.

Motorola patent zelfreparerend display

Smartphone stuurt doelgericht hitte naar de barst

In het patent wordt ook beschreven dat een smartphone, welke is uitgerust met zo’n vormgeheugen polymeer, zelf zou kunnen opsporen waar er precies eenĀ barst is ontstaan. Vervolgens wordt dat specifieke gebied verhit, zodat het materiaal zijn zelfhelende kunsten kan uitvoeren. Ook zou het mogelijk zijn om het zelfreparerende vermogen op te wekken door de lichaamswarmte van de gebruiker zelf.

Motorola patent zelfreparerend display

Waarschijnlijk binnenkort nog geen smartphones met zelfreparerend display

Het idee klinkt fantastisch en zou veel mensen behoorlijk wat frustraties kunnen besparen. Het is echter altijd afwachten of de uiteindelijke implementatie ook zo grandioos is. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het materiaal minder glanzend is dan het nu gebruikte glas of zelfs stug aanvoelt. Hopelijk zien we de technologie snel terug in echte toestellen, maar voorlopig hebben we het alleen nog over een patent.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters