Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren

Naast batterijen die telkensĀ opgeladen moeten worden is een tweede ergernis bij smartphones dat de displays zo ontzettend snel kapot kunnen gaan. Zelfs met een hoes hoef je niet vreemd op te kijken als je een barst krijgt nadat je toestel op de grond valt. Dus of iemand moet iets doen zodat we niet zo vaak onze smartphones laten vallen, of het scherm zelf moet aangepakt worden. Motorola kiest blijkbaar voor het laatste en heeft een patent aangevraagd voor een zelfreparerend display.

Special polymeer met vormgeheugen is de redding

Het patent werd ontdekt door techsite The Verge en beschrijft een speciaal soort polymeer met vormgeheugen. Dit materiaal zou zich kunnen “herinneren” wat de originele vorm is en wanneer er bijvoorbeeld een barst is ontstaan kan het door middel van verhitting weer teruggaan naar die originele vorm.

Motorola patent zelfreparerend display

Smartphone stuurt doelgericht hitte naar de barst

In het patent wordt ook beschreven dat een smartphone, welke is uitgerust met zo’n vormgeheugen polymeer, zelf zou kunnen opsporen waar er precies eenĀ barst is ontstaan. Vervolgens wordt dat specifieke gebied verhit, zodat het materiaal zijn zelfhelende kunsten kan uitvoeren. Ook zou het mogelijk zijn om het zelfreparerende vermogen op te wekken door de lichaamswarmte van de gebruiker zelf.

Motorola patent zelfreparerend display

Waarschijnlijk binnenkort nog geen smartphones met zelfreparerend display

Het idee klinkt fantastisch en zou veel mensen behoorlijk wat frustraties kunnen besparen. Het is echter altijd afwachten of de uiteindelijke implementatie ook zo grandioos is. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het materiaal minder glanzend is dan het nu gebruikte glas of zelfs stug aanvoelt. Hopelijk zien we de technologie snel terug in echte toestellen, maar voorlopig hebben we het alleen nog over een patent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters