Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren

Naast batterijen die telkens opgeladen moeten worden is een tweede ergernis bij smartphones dat de displays zo ontzettend snel kapot kunnen gaan. Zelfs met een hoes hoef je niet vreemd op te kijken als je een barst krijgt nadat je toestel op de grond valt. Dus of iemand moet iets doen zodat we niet zo vaak onze smartphones laten vallen, of het scherm zelf moet aangepakt worden. Motorola kiest blijkbaar voor het laatste en heeft een patent aangevraagd voor een zelfreparerend display.

Special polymeer met vormgeheugen is de redding

Het patent werd ontdekt door techsite The Verge en beschrijft een speciaal soort polymeer met vormgeheugen. Dit materiaal zou zich kunnen “herinneren” wat de originele vorm is en wanneer er bijvoorbeeld een barst is ontstaan kan het door middel van verhitting weer teruggaan naar die originele vorm.

Motorola patent zelfreparerend display

Smartphone stuurt doelgericht hitte naar de barst

In het patent wordt ook beschreven dat een smartphone, welke is uitgerust met zo’n vormgeheugen polymeer, zelf zou kunnen opsporen waar er precies een barst is ontstaan. Vervolgens wordt dat specifieke gebied verhit, zodat het materiaal zijn zelfhelende kunsten kan uitvoeren. Ook zou het mogelijk zijn om het zelfreparerende vermogen op te wekken door de lichaamswarmte van de gebruiker zelf.

Motorola patent zelfreparerend display

Waarschijnlijk binnenkort nog geen smartphones met zelfreparerend display

Het idee klinkt fantastisch en zou veel mensen behoorlijk wat frustraties kunnen besparen. Het is echter altijd afwachten of de uiteindelijke implementatie ook zo grandioos is. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het materiaal minder glanzend is dan het nu gebruikte glas of zelfs stug aanvoelt. Hopelijk zien we de technologie snel terug in echte toestellen, maar voorlopig hebben we het alleen nog over een patent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters