Motorola patenteert de naam 'Stadia', wellicht voor game-telefoon

Gadgetwatchers in Amerika hebben ontdekt dat Motorola de naam ‘Stadia’ heeft gepatenteerd voor een nieuw apparaat. En dat zou heel goed een game-telefoon kunnen worden, net als de Playstationtelefoon Zeus I van Sony Ericsson.

motorola logo

Dat leiden de watchers af van de summiere informatie die bij de patentaanvraag is ingeleverd. Daar staat: ”mobiel game-apparaat voor het spelen van elektronische spelletjes voor gebruik met een extern scherm of monitor.”

Bekend is dat Android, het platform waar Motorola nu voor ontwikkelt, in de nieuwe versie Gingerbread zijn focus wil verleggen naar de games. Of een game-telefoon van Motorola enigszins kan concurreren met de Playstation-telefoon van Sony Ericsson is maar zeer de vraag, maar als het gerucht klopt, hebben gamers straks in ieder geval een keus.

Nu is het gokken wat het precies wordt. Heeft dit apparaat straks voor alles een extern scherm nodig, of niet? Het is nu nog gokken, want Motorola laat er niets over los, maar het lijkt erop dat het niet al te lang meer zal duren voor het geheimzinnige Stadia-apparaat wordt gepresenteerd.

Of een game-telefoon met Androidspelletjes echt potten kan breken, zullen vele gamers zich afvragen. Een Playstationtelefoon lijkt voor die groep aantrekkelijker. Met de spelletjes die momenteel in de Android Market te krijgen zijn, kun je een tijdje aardig spelen, maar echte hoogvliegers vind je er niet echt tussen.

Maar het patent vermeldt het woord Android niet eens, dus het is nog allerminst zeker of deze beperking aan de game-ervaring wordt gesteld. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Motorola ineens op een ander OS zal overstappen. De marktpositie van de telefoonmaker kwakkelde, totdat Android werd omarmd en de Droid of Milestone een regelrechte hit werd, vooral op de Amerikaanse markt. Deze high-end telefoon heeft bijna in zijn eentje Motorola uit het moeras getrokken.

Bron: Into Mobile

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters