Motorola patenteert de naam 'Stadia', wellicht voor game-telefoon

Gadgetwatchers in Amerika hebben ontdekt dat Motorola de naam ‘Stadia’ heeft gepatenteerd voor een nieuw apparaat. En dat zou heel goed een game-telefoon kunnen worden, net als de Playstationtelefoon Zeus I van Sony Ericsson.

motorola logo

Dat leiden de watchers af van de summiere informatie die bij de patentaanvraag is ingeleverd. Daar staat: ”mobiel game-apparaat voor het spelen van elektronische spelletjes voor gebruik met een extern scherm of monitor.”

Bekend is dat Android, het platform waar Motorola nu voor ontwikkelt, in de nieuwe versie Gingerbread zijn focus wil verleggen naar de games. Of een game-telefoon van Motorola enigszins kan concurreren met de Playstation-telefoon van Sony Ericsson is maar zeer de vraag, maar als het gerucht klopt, hebben gamers straks in ieder geval een keus.

Nu is het gokken wat het precies wordt. Heeft dit apparaat straks voor alles een extern scherm nodig, of niet? Het is nu nog gokken, want Motorola laat er niets over los, maar het lijkt erop dat het niet al te lang meer zal duren voor het geheimzinnige Stadia-apparaat wordt gepresenteerd.

Of een game-telefoon met Androidspelletjes echt potten kan breken, zullen vele gamers zich afvragen. Een Playstationtelefoon lijkt voor die groep aantrekkelijker. Met de spelletjes die momenteel in de Android Market te krijgen zijn, kun je een tijdje aardig spelen, maar echte hoogvliegers vind je er niet echt tussen.

Maar het patent vermeldt het woord Android niet eens, dus het is nog allerminst zeker of deze beperking aan de game-ervaring wordt gesteld. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Motorola ineens op een ander OS zal overstappen. De marktpositie van de telefoonmaker kwakkelde, totdat Android werd omarmd en de Droid of Milestone een regelrechte hit werd, vooral op de Amerikaanse markt. Deze high-end telefoon heeft bijna in zijn eentje Motorola uit het moeras getrokken.

Bron: Into Mobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters