Oudste smartphone maker Motorola plant grootse comeback

Waar Motorola eerder een serieuze speler was op de smartphone markt, zag het er vorig jaar niet zo rooskleurig uit voor het bedrijf. Hoewel de derde generatie Moto X technisch gezien een stuk beter was dan zijn voorgangers, lieten grandioze verkoopcijfers helaas op zich wachten. De opname van Motorola in de Lenovo familie leek ook niet helemaal soepel te zijn verlopen en de toekomst van de smartphonemaker zag er even onzeker uit. Motorola is echter zeker niet van plan zich uit het veld te laten slaan en heeft plannen voor een heuse comeback.

Onduidelijkheid Motorola identiteit slecht voor zaken

Eén van de redenen dat het vorig jaar wat minder ging, is dat klanten niet wisten wat ze van de Motorola toestellen konden verwachten na de overname door Lenovo. Zou de Motorola identiteit opgeslokt worden door Lenovo of zou het sterk blijven staan? Het hoofd van Motorola’s marketingafdeling Jan Huckfeldt is hier heel duidelijk in en stelt dat het merk niet alleen een comeback gaat maken, maar één van de meest herkenbare smartphones op de wereld gaat worden. De Motorola identiteit zal dus zeker niet verdwijnen.

Moto X

Toestellen zullen duidelijk herkenbaar zijn als Motorola

Het plan is om helemaal voor de Motorola merknaam te gaan en de naam Lenovo van de toestellen af te halen. Dit zal overigens niet in India gebeuren, waar de Lenovo naam juist helpt met de marketing van de toestellen. Daarnaast wil het bedrijf dat het meteen duidelijk is wanneer je met een Motorola toestel te maken hebt. Door het herkenbare “Hello Moto” te gebruiken in reclames en op de toestellen zelf zou de oude nostalgie van Motorola opgeroepen moeten worden en verkoopcijfers een boost geven. Ook komt het “vleermuis” logo weer volop in de spotlight.

Hello Moto slogan belangrijk voor comeback Motorola

Duidelijke differentiatie ook belangrijk voor comeback

Afgezien van het feit dat de toestellen een sterkere Motorola identiteit zullen krijgen, is het plan ook om de toestellen duidelijk anders te maken dan de concurrentie. Huckfeldt merkt op dat de trend tegenwoordig is om Apple te volgen in het minimalisme. Dit is absoluut niet wat Motorola van plan is. Het merk moet gezien worden als een trendsetter en met deze instelling weer naar de top klimmen.

Motorola in 2017

De toekomst zal leren of deze strategie aan zal slaan. In 2017 is Motorola van plan mensen te overweldigen met het merk om ze eraan te herinneren dat het bedrijf nog steeds bestaat. Hoewel er nog niks officieel is, zou een gelekte presentatie hinten naar een nieuwe Moto X voor dit jaar, welke boven de mid-range G serie staat en zich afzijdig houdt van de modulaire Z lijn. Naast de pas gelanceerde Moto C zouden we volgens de geruchten ook een vernieuwde Moto E kunnen verwachten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters