Motorola maakt vervolg op reclame van Samsung die Apple bespotte: volg je het nog?

De iPhone X ligt al een tijdje in de winkel, maar Samsung was er razendsnel bij met een tegenaanval. Dan hebben we het niet over een nieuw toestel, maar over een reclame. De Koreaanse techgigant slingerde een treffende commercial het internet op. Daarin zagen we een iPhone-gebruiker langzaam ontdekken dat het gras groener was aan de overkant. Oftewel, aan de kant van Samsung. Nu is Motorola aan de beurt, en hoe.

Samsung drijft de spot met Apple, wie is de volgende?

Huawei en Xiaomi drijven vaak vrij smakeloos de spot met de concurrentie. Dan gaat de kern van de boodschap verloren in de overdreven uitvoering. De reclame van Samsung pakte echter verrassend goed uit. De boodschap was duidelijk: upgrade, koop een Samsung Galaxy Note 8.

De reclame van Samsung

Waar Samsung treffend op de lancering van de iPhone X inspeelde, doet Motorola daar nu nog een schepje bovenop. We zijn aangekomen bij de pure meta van de smartphonewereld. Motorola heeft nu namelijk een soort parodie op de commercial van Samsung gemaakt. Geschoten in dezelfde stijl als de Galaxy Note 8-commercial, met een hoofdpersonage dat verdacht veel op de iPhone-gebruiker van de Koreaanse gigant lijkt.

Motorola drijft de spot met reclame Samsung

Motorola heeft duidelijk een vervolg gemaakt. We maken weer kennis met dezelfde persoon, die in de reclame van Samsung overstapte op een Galaxy Note 8. In de video van Motorola wordt hem een nieuw toestel voorgesteld door zijn vriendin (?). De Motorola Moto Z2 Play. De commercial van Motorola gaat letterlijk door, waar de commercial van Samsung stopt.

Nou niet bepaald een high-end topper, maar goed. Samsung zei dat Apple meer geheugen, een stylus en een headphone jack zou moeten bieden. Volgens Motorola is dat niet genoeg. Daarbij pakt de smartphonefabrikant natuurlijk de Moto-Mods erbij, modulaire onderdelen die je op de Moto Z2 Play kunt klikken.

Bizarre meta

Daardoor krijg je in dit geval een projector. Het is een manier van upgraden die enkel Motorola biedt. Het is merkwaardig dat het bedrijf al die moeite doet om exact (complimenten daarvoor) Samsung na te doen, en dan toch voor een mid-ranger kiest. Aan de andere kant: gezien de prijskaartjes van de Moto-Mods is dat misschien ook wel zo gepast. Uiteindelijk kom je dan alsnog op een flink totaalbedrag uit.

Samsung Motorola

Ach, het is een mooie manier om een por aan Samsung uit te delen. Wie is de volgende? HTC? Huawei? Gaan alle fabrikanten samen een soort meta-verhaal met hetzelfde hoofdpersonage maken? Het is een bizarre laag die alleen de meest diehard fans door zullen hebben, maar aan de andere kant: deze reclame mag er op zichzelf wel best zijn. Maar ja, dan heeft het wel erg veel weg van een makkelijke kopie… Check hier de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters