Motorola reorganiseert mobiele tak

Motorola gaat zijn verliesgevende mobiele tak reorganiseren ter voorbereiding op een verzelfstandiging van de divisie in 2009. Motorola gaat onder meer twee productsegmenten samenvoegen.

Motorola gaat zijn feature phones en multimedia mobieltjes onder één noemer plaatsen. Onder die eerste verstaat Motorola de meer stijlvolle, duurdere mobieltjes zoals in de Razr-serie, terwijl bij de tweede categorie de focus werd gelegd op foto’s, muziek, videos en games. Volgens Motorola is voor samenvoeging van de segmenten gekozen omdat het onderscheid tussen de twee aan het vervagen is door ontwikkelingen in de markt voor mobieltjes.

Softwareteams voor de beide segmenten zullen ook in de nieuwe productgroep worden ondergebracht. Voorheen rapporteerden de hard- en softwareteams aan verschillende managers. De nieuwe indeling moet een snellere marktintroductie van mobieltjes, die meer zijn toegesneden op gebruikerswensen, mogelijk maken. Het is niet bekend of er gesneden gaat worden in de vijf softwareplatformen waarop de huidige mobieltjes van Motorola draaien. Ook is niet bekend wat er met het mobieltjesmerk Motorola gaat gebeuren als de divisie eenmaal is verzelfstandigd. De merknaam vertegenwoordigd namelijk een groot deel van de waarde.

Motorola RazrHet marktaandeel van Motorola is geslonken van 20 procent een jaar geleden naar nu 12 procent. Het bedrijf heeft ook Samsung voor moeten laten gaan op de markt voor mobieltjes. Motorola staat nu op de derde plaats, terwijl Nokia nog steeds aan kop gaat.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters