Motorola reorganiseert mobiele tak

Motorola gaat zijn verliesgevende mobiele tak reorganiseren ter voorbereiding op een verzelfstandiging van de divisie in 2009. Motorola gaat onder meer twee productsegmenten samenvoegen.

Motorola gaat zijn feature phones en multimedia mobieltjes onder één noemer plaatsen. Onder die eerste verstaat Motorola de meer stijlvolle, duurdere mobieltjes zoals in de Razr-serie, terwijl bij de tweede categorie de focus werd gelegd op foto’s, muziek, videos en games. Volgens Motorola is voor samenvoeging van de segmenten gekozen omdat het onderscheid tussen de twee aan het vervagen is door ontwikkelingen in de markt voor mobieltjes.

Softwareteams voor de beide segmenten zullen ook in de nieuwe productgroep worden ondergebracht. Voorheen rapporteerden de hard- en softwareteams aan verschillende managers. De nieuwe indeling moet een snellere marktintroductie van mobieltjes, die meer zijn toegesneden op gebruikerswensen, mogelijk maken. Het is niet bekend of er gesneden gaat worden in de vijf softwareplatformen waarop de huidige mobieltjes van Motorola draaien. Ook is niet bekend wat er met het mobieltjesmerk Motorola gaat gebeuren als de divisie eenmaal is verzelfstandigd. De merknaam vertegenwoordigd namelijk een groot deel van de waarde.

Motorola RazrHet marktaandeel van Motorola is geslonken van 20 procent een jaar geleden naar nu 12 procent. Het bedrijf heeft ook Samsung voor moeten laten gaan op de markt voor mobieltjes. Motorola staat nu op de derde plaats, terwijl Nokia nog steeds aan kop gaat.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters