Motorola slaat terug in patentoorlog met Microsoft: verkoopverbod op XBox 360

Microsoft heeft een flinke overwinning geboekt door een verkoopverbod op Motorola-smartphones in de Verenigde Staten af te laten kondigen via de rechter, maar Motorola slaat nu hard terug. Een verkoopverbod op Microsoft’s spelcomputer Xbox 360 dreigt, omdat Motorola beweert dat dit apparaat een viertal patenten van Motorola schendt.

Motorola slaat terug in patentoorlog met Microsoft: verkoopverbod op XBox 360 xbox360slim1

Microsoft vindt dat alle Androidfabrikanten patenten schenden. HTC, LG en Samsung hebben zich daarbij neergelegd en betalen Microsoft voor het licenseren van die patenten. Naar verluidt gaat dat om bedragen van zo’n vijf tot tien dollar per verkocht Androidtoestel.

Motorola weigerde zich hierbij neer te leggen en de International Trade Commission, die als straf een importverbod op producten kan afkondigen die patenten schenden, heeft bepaald dat alle Androidsmartphones van Motorola het land niet meer in mogen. Dat importverbod wordt over enkele weken van kracht.

Motorola had echter nog een belangrijke troefkaart in de mouw. Een viertal patenten die volgens Motorola worden geschonden in de Xbox. Een rechter heeft inmiddels een eerste advies gegeven over deze claim van Motorola, en dat luidt dat er een importverbod op de Xbox moet worden afgekondigd. De patenten die Microsoft volgens deze rechter schendt, hebben te maken met de H.264-patenten van Motorola en patenten die te maken hebben met het gebruik van draadloze technologie in de controllers van de spelcomputer.

Het is nog niet zo ver dat het importverbod op de Xbox daadwerkelijk van kracht wordt; de beslissing van de rechter moet nog worden bekeken door een panel van meerdere rechters. Microsoft meldt in een reactie vol vertrouwen te zijn dat de claim van Motorola in dat stadium van de rechtszaak strandt.

Al deze patentrechtszaken vinden vooralsnog op Amerikaans grondgebied plaats, en hebben geen gevolgen voor de verkoop van Motorolatelefoons en X-boxen elders in de wereld. Hoewel de mega-patentoorlog tussen Apple en Samsung bewijst dat dit snel anders kan worden: die bedrijven klagen elkaar inmiddels in meer dan tien landen aan.

Bron: Slashgear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters