Motorola sluit fabriek in Duitsland

De Duitse minister-president en de minister van techniek uit de deelstaat Flensburg heeft bekengemaakt dat Motorola van plan is om de fabriek in de deelstaat Flensburg te verkopen. De minister van Flensburg en de minister-president zijn samen naar de VS gevlogen om een noodplan te presenteren aan Motorola.

Motorola ontkent echter alles nog en wil er geen woord over kwijt. Maar de recentelijke vlucht van de ambtenaren wijzen toch op iets anders. De minister-president is vrijdag samen met de minister van Wetenschap van de deelstaat naar Amerika gevlogen om een plan te presenteren waarbij zomin mogelijk arbeidsplaatsen verloren gaan. Hoe het plan is ontvangen door het management van Motorola is niet bekend en Motorola zwijgt dan ook nog steeds in alle talen. Het voornemen tot verkoop is nog niet officieel, maar het plan van de deelstaat en uitlatingen van de minister-president wijzen in die richting. ‘We zullen ervoor strijden om Flensburg als belangrijke Motorola-locatie te behouden’, sprak de wetenschapsminister vrijdag voor zijn vertrek.

In de fabriek zijn momenteel nog 900 personen werkzaam. Intussen heeft Motorola zijn productiefaciliteiten grotendeels naar China verplaatst en dient de fabriek als logistiek en administratief centrum.

_1294393_motorola300 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters