Motorola sluit fabriek in Duitsland

De Duitse minister-president en de minister van techniek uit de deelstaat Flensburg heeft bekengemaakt dat Motorola van plan is om de fabriek in de deelstaat Flensburg te verkopen. De minister van Flensburg en de minister-president zijn samen naar de VS gevlogen om een noodplan te presenteren aan Motorola.

Motorola ontkent echter alles nog en wil er geen woord over kwijt. Maar de recentelijke vlucht van de ambtenaren wijzen toch op iets anders. De minister-president is vrijdag samen met de minister van Wetenschap van de deelstaat naar Amerika gevlogen om een plan te presenteren waarbij zomin mogelijk arbeidsplaatsen verloren gaan. Hoe het plan is ontvangen door het management van Motorola is niet bekend en Motorola zwijgt dan ook nog steeds in alle talen. Het voornemen tot verkoop is nog niet officieel, maar het plan van de deelstaat en uitlatingen van de minister-president wijzen in die richting. ‘We zullen ervoor strijden om Flensburg als belangrijke Motorola-locatie te behouden’, sprak de wetenschapsminister vrijdag voor zijn vertrek.

In de fabriek zijn momenteel nog 900 personen werkzaam. Intussen heeft Motorola zijn productiefaciliteiten grotendeels naar China verplaatst en dient de fabriek als logistiek en administratief centrum.

_1294393_motorola300 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters