Motorola splijt bedrijfsvoering in twee delen

Motorola is van plan om vanaf 2011 verder te gaan met twee aparte bedrijsonderdelen. Het eerste onderdeel zal telecom en tv set-top-boxen behelzen en het tweede gedeelte zal zich gaan richten op enterprise networking.

Motorola HQ

Motorola heeft bekend gemaakt dat het van plan is om het bedrijf in twee delen gaan splitsen. Vanaf 2011 zal het bedrijf uit twee delen gaan bestaan en de kans is dan ook groot dat het verlieslijdende deel, waaronder ook telecom zal vallen, verkocht zal gaan worden aan een ander bedrijf. De CEO van Motorla maakte bekend dat in het eerste onderdeel telecom in zal vallen en de set-top-boxen die Motorola verkoopt voor TV’s. Deze twee bedrijfsonderdelen zijn nog altijd verliesgevend voor Motorola en het is dan ook volgens de producent een logische stap om de slechte delen en de goede delen bij elkaar te stoppen in een bedrijf. Het andere bedrijfsonderdeel richt zich op enterprise networking en is nog steeds winstgevend. De kans is groot dat Motorola over twee jaar met alleen dit onderdeel door zal gaan en de telecomtak zal verkopen.

Analisten reageerde verheugd op het besluit van Motorola. Volgens hun is het een goede stap om Motorola meer winstgevend te maken en daarnaast is dit ook de eerste stap voor de afstoting van het telecom gedeelte. Het aandeel van Motorola ging 2,3% naar boven na de bekendmaking van het nieuwe bedrijfsplan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters