Motorola splijt bedrijfsvoering in twee delen

Motorola is van plan om vanaf 2011 verder te gaan met twee aparte bedrijsonderdelen. Het eerste onderdeel zal telecom en tv set-top-boxen behelzen en het tweede gedeelte zal zich gaan richten op enterprise networking.

Motorola HQ

Motorola heeft bekend gemaakt dat het van plan is om het bedrijf in twee delen gaan splitsen. Vanaf 2011 zal het bedrijf uit twee delen gaan bestaan en de kans is dan ook groot dat het verlieslijdende deel, waaronder ook telecom zal vallen, verkocht zal gaan worden aan een ander bedrijf. De CEO van Motorla maakte bekend dat in het eerste onderdeel telecom in zal vallen en de set-top-boxen die Motorola verkoopt voor TV’s. Deze twee bedrijfsonderdelen zijn nog altijd verliesgevend voor Motorola en het is dan ook volgens de producent een logische stap om de slechte delen en de goede delen bij elkaar te stoppen in een bedrijf. Het andere bedrijfsonderdeel richt zich op enterprise networking en is nog steeds winstgevend. De kans is groot dat Motorola over twee jaar met alleen dit onderdeel door zal gaan en de telecomtak zal verkopen.

Analisten reageerde verheugd op het besluit van Motorola. Volgens hun is het een goede stap om Motorola meer winstgevend te maken en daarnaast is dit ook de eerste stap voor de afstoting van het telecom gedeelte. Het aandeel van Motorola ging 2,3% naar boven na de bekendmaking van het nieuwe bedrijfsplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters