Motorola splijt bedrijfsvoering in twee delen

Motorola is van plan om vanaf 2011 verder te gaan met twee aparte bedrijsonderdelen. Het eerste onderdeel zal telecom en tv set-top-boxen behelzen en het tweede gedeelte zal zich gaan richten op enterprise networking.

Motorola HQ

Motorola heeft bekend gemaakt dat het van plan is om het bedrijf in twee delen gaan splitsen. Vanaf 2011 zal het bedrijf uit twee delen gaan bestaan en de kans is dan ook groot dat het verlieslijdende deel, waaronder ook telecom zal vallen, verkocht zal gaan worden aan een ander bedrijf. De CEO van Motorla maakte bekend dat in het eerste onderdeel telecom in zal vallen en de set-top-boxen die Motorola verkoopt voor TV’s. Deze twee bedrijfsonderdelen zijn nog altijd verliesgevend voor Motorola en het is dan ook volgens de producent een logische stap om de slechte delen en de goede delen bij elkaar te stoppen in een bedrijf. Het andere bedrijfsonderdeel richt zich op enterprise networking en is nog steeds winstgevend. De kans is groot dat Motorola over twee jaar met alleen dit onderdeel door zal gaan en de telecomtak zal verkopen.

Analisten reageerde verheugd op het besluit van Motorola. Volgens hun is het een goede stap om Motorola meer winstgevend te maken en daarnaast is dit ook de eerste stap voor de afstoting van het telecom gedeelte. Het aandeel van Motorola ging 2,3% naar boven na de bekendmaking van het nieuwe bedrijfsplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters