Motorola stapt misschien af van GSM's

Richard Windsor van Nomura International heeft in een memo aan zijn clienten gesuggereerd dat Motorola zich binnenkort wel weer eens helemaal zou kunnen gaan focussen op communicatie oplossingen voor de Amerikaanse overheid en -bedrijven en dat toestelfabrikant ter wereld zijn Mobiele Telefoon tak aan de wilgen hangt.

Hij roept bovendien dat een eventuele optie van Motorola om, net als Philips, de toestelproductie, te verkopen aan een van de vele Chinese fabrikanten weinig kans van slagen zal hebben. Zelfs die zouden namelijk geen idee hebben hoe ze de noodlijdende toestel ontwerp- en productie afdelingen weer rendabel kunnen maken. Richard zegt dat de problemen bij Motorola overigens vooral te wijten zijn aan problemen met het platform (OS) en de software en niets te maken hebben met de hardware.

Het is algemeen bekend dat een van de belangrijkste oorzaken voor de negatieve spiraal waarin Motorola zich momenteel bevind juist het gebrek aan nieuwe, innovatieve en succesvolle toestellen is. Motorola heeft waarschijnlijk veel te lang voortgeborduurd op het succes van de RAZR, een toestel waarvan het oorspronkelijke ontwerp al uit 2004 stamt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters