Motorola stapt misschien af van GSM's

Richard Windsor van Nomura International heeft in een memo aan zijn clienten gesuggereerd dat Motorola zich binnenkort wel weer eens helemaal zou kunnen gaan focussen op communicatie oplossingen voor de Amerikaanse overheid en -bedrijven en dat toestelfabrikant ter wereld zijn Mobiele Telefoon tak aan de wilgen hangt.

Hij roept bovendien dat een eventuele optie van Motorola om, net als Philips, de toestelproductie, te verkopen aan een van de vele Chinese fabrikanten weinig kans van slagen zal hebben. Zelfs die zouden namelijk geen idee hebben hoe ze de noodlijdende toestel ontwerp- en productie afdelingen weer rendabel kunnen maken. Richard zegt dat de problemen bij Motorola overigens vooral te wijten zijn aan problemen met het platform (OS) en de software en niets te maken hebben met de hardware.

Het is algemeen bekend dat een van de belangrijkste oorzaken voor de negatieve spiraal waarin Motorola zich momenteel bevind juist het gebrek aan nieuwe, innovatieve en succesvolle toestellen is. Motorola heeft waarschijnlijk veel te lang voortgeborduurd op het succes van de RAZR, een toestel waarvan het oorspronkelijke ontwerp al uit 2004 stamt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters