Motorola stopt hsdpa in zakelijke handheld

Motorola’s lijn van zakelijke smartphones, of Enterprise Digital Assistants, zoals het bedrijf ze noemt, is uitgebreid met de MC75. Deze telefoon heeft naast hsdpa ook een gps-chip en wifi aan boord.

De nieuwe telefoon van Motorola is bedoeld voor het bedrijfsleven, waarbij de eda dankzij de stevige behuizing met name voor het ruigere buitenwerk geschikt is. De MC75 is het eerste toestel voor het bedrijfsleven dat met 3g-internetmogelijkheden is uitgerust. Om bedrijven te helpen met het implementeren van de telefoon biedt Motorola volledige ondersteuning in de vorm van Enterprise Mobility Services. De toestellen die onder die regeling vallen worden gerepareerd of vervangen wanneer nodig en moeten zo in ieder geval vier jaar meekunnen.

De telefoon is een variant op de ‘rugged’ MC70, waarvan in 2007 iets minder stevige versie op de markt kwam. De MC75 is iets minder duurzaam dan de MC70, maar voegt wel hsdpa en evdo aan de mogelijkheden toe. De smartphone is opgebouwd rond een Xscale PXA270-processor die een kloksnelheid van 624MHz heeft en Windows Mobile 6.0 draait. Er zit 128MB ram en 256MB rom in de telefoon en de vga-display heeft een diagonaal van 3,5 inch. Naast de 3g-technieken hsdpa en evdo beschikt de MC75 over bluetooth, wifi en gps.

Voor gebruik in industriële omgevingen kan het toestel streepjescodes scannen en foto’s kunnen met de 2-megapixelcamera gemaakt worden. De smartphone is stevig genoeg om valtests van ruim anderhalve meter op beton te overleven. De telefoon wordt bediend met een touchscreen of een toetsenbord met naar keuze 26 of 44 toetsen. Het zakelijke telefoontje is vanaf het derde kwartaal van 2008 verkrijgbaar vanaf 1800 dollar, maar wie alle opties afneemt, betaalt tot 3000 dollar per stuk. In Europa wordt de MC75 momenteel door vijf bedrijven in een bètatest gebruikt.

1213085874 

Bron: Tweakers.net

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters