Motorola trekt zich geheel terug uit Europa

Het gaat niet best met Motorola, en de laatste actie van het bedrijf onderstreept dat. Bijna alle kantoren en websites in Europa en ook India worden gesloten.

Motorola Mobility, sinds begin dit jaar een onderdeel van Google, heeft de grootste moeite om uit de rode cijfers te blijven. Een grote reorganisatie is afgelopen jaar al aangekondigd. Onderdeel daarvan blijkt nu te zijn de sluiting van de meeste Motorola-kantoren en winkels in zowel noord-, zuid- als west-Europa. En India.

Ook de online shops van Motorola gaan dicht. Motorola meldt in een bericht aan zijn klanten bezig te zijn met het ‘stroomlijnen van ons bedrijf en ons ondersteuningssysteem en helaas hebben wij niet langer een speciale website voor Europa en India.’

Overigens heeft Motorola dat al eens eerder gedaan een jaar of wat geleden. Maar sindsdien kwamen de shops en de online winkels weer geleidelijk terug. En ook kwamen er summier wat smartphones op de Europese markt. Motorola heeft de afgelopen jaren echter weinig voet aan de grond weten te krijgen in Europa. Het Amerikaanse bedrijf verkoopt de meeste smartphones op de thuismarkt.

Motorola trekt zich geheel terug uit Europa schermafbeelding 2012 11 25 om 143408 

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Motorola heeft genoeg technologie in huis en patenten etc. Maar hun producten worden ontworpen door ingenieurs en geen echte ontwerpers. Want ze zien er werkelijk niet uit!!

 2. Quinten Groenings -

  Toen Google Motorola Mobility overnam had ik de hoop teruggekregen dat het weer goed zou komen met ze. Ik had de hoop gekregen dat ze weer leuke dingen op de markt zouden brengen hier en dat ze in samenwerking met Google in ieder geval wat leuke Googleproducten op de markt zouden brengen. Verkeerde gedachten van mij blijkt maar 🙂

  1. bartvuijk -

   Al eerder heeft Google bekend dat het ze alleen om de patenten van Motorola te doen was. De rest is kennelijk ballast… Erg jammer, ik vind die smartphones best goed.

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters