Motorola trekt zich geheel terug uit Europa

Het gaat niet best met Motorola, en de laatste actie van het bedrijf onderstreept dat. Bijna alle kantoren en websites in Europa en ook India worden gesloten.

Motorola Mobility, sinds begin dit jaar een onderdeel van Google, heeft de grootste moeite om uit de rode cijfers te blijven. Een grote reorganisatie is afgelopen jaar al aangekondigd. Onderdeel daarvan blijkt nu te zijn de sluiting van de meeste Motorola-kantoren en winkels in zowel noord-, zuid- als west-Europa. En India.

Ook de online shops van Motorola gaan dicht. Motorola meldt in een bericht aan zijn klanten bezig te zijn met het ‘stroomlijnen van ons bedrijf en ons ondersteuningssysteem en helaas hebben wij niet langer een speciale website voor Europa en India.’

Overigens heeft Motorola dat al eens eerder gedaan een jaar of wat geleden. Maar sindsdien kwamen de shops en de online winkels weer geleidelijk terug. En ook kwamen er summier wat smartphones op de Europese markt. Motorola heeft de afgelopen jaren echter weinig voet aan de grond weten te krijgen in Europa. Het Amerikaanse bedrijf verkoopt de meeste smartphones op de thuismarkt.

Motorola trekt zich geheel terug uit Europa schermafbeelding 2012 11 25 om 143408 

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Motorola heeft genoeg technologie in huis en patenten etc. Maar hun producten worden ontworpen door ingenieurs en geen echte ontwerpers. Want ze zien er werkelijk niet uit!!

 2. Quinten Groenings -

  Toen Google Motorola Mobility overnam had ik de hoop teruggekregen dat het weer goed zou komen met ze. Ik had de hoop gekregen dat ze weer leuke dingen op de markt zouden brengen hier en dat ze in samenwerking met Google in ieder geval wat leuke Googleproducten op de markt zouden brengen. Verkeerde gedachten van mij blijkt maar 🙂

  1. bartvuijk -

   Al eerder heeft Google bekend dat het ze alleen om de patenten van Motorola te doen was. De rest is kennelijk ballast… Erg jammer, ik vind die smartphones best goed.

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters