Motorola updatet eerste Moto E, G en X gelijk naar Android 5.1 Lollipop

De nieuwste Motorola-smartphones draaien inmiddels allemaal keurig op Android 5.0 Lollipop. De eerste Moto E, Moto G en Moto X hebben Lollipop echter nog niet. Hier zou snel verandering in komen.

Motorola Moto G 4G

Bovendien worden de drie smartphones gelijk geüpdatet naar de allernieuwste versie van Android, Android 5.1 Lollipop. Dit vertelt David Schuster, die bij Motorola de directeur is van de afdeling productmanagement, op Google+.

“Zoals jullie misschien al weten, testen we momenteel in een aantal regio’s onze Android 5.0.2-update voor de Moto E, Moto G 4G en Moto X”, schrijft Schuster. “Tegelijkertijd zijn we nu bezig met het testen van Android 5.1 Lollipop, dat recentelijk werd vrijgegeven door Google.”

“Gezien de verbeteringen die Android 5.1 Lollipop met zich meebrengt, hebben we besloten om al onze moeite in deze update te steken. Deze apparaten worden dus gelijk van KitKat naar Lollipop 5.1 geüpdatet.”

De smartphones in Motorola’s Moto-lijn draaien allemaal op een relatief kale versie van Android. Updaten zou daarom niet zo heel veel tijd moeten kosten. Het is alleen nog onbekend wanneer de updates voor de eerste Moto E, Moto G 4G en Moto X gereed is en wordt uitgerold.

Nieuwere modellen zoals de Moto X 2014 en Moto G 2014 draaien wel al op Android 5.0 Lollipop. Waarschijnlijk krijgen deze modellen van Motorola, dat inmiddels in de Chinese handen van Lenovo is, ook spoedig een update naar Android 5.1 Lollipop.

De eerste Moto-smartphones kwamen tot stand in de periode dat Google eigenaar was van de fabrikant. Nu is de van oorsprong Amerikaanse fabrikant dus in handen van Lenovo, dat Motorola als een premiummerk ziet ten opzichte van zijn eigen smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rita Austmann -

    Heel jammer dat Motorola geen opvolger meer uitbrengt van de Droid 4 uit begin 2012 met een fysiek slideout toetsenbord met alle goede high end specificaties 2015 en met een 5.2 inches beeldscherm voor een wat royaler keyboard en kijkervaring.
    Ik wacht nu de MotoX derde generatie af met intern 32 GB geheugenopslag, uitbreidbaar, en met een amoled display. Als daar nu eens een los wireless keyboard case voor kan worden gemaakt met type toetsenbord van de Droid 4, dan brengt Motorola die 2 goede dingen samen en kun je zelf bepalen hoe je wil typen, 2 mogelijkheden dus. Voor de Samsung s3 en s4 is er wel zo'n wireless keyboard ontworpen.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters