Motorola updatet eerste Moto E, G en X gelijk naar Android 5.1 Lollipop

De nieuwste Motorola-smartphones draaien inmiddels allemaal keurig op Android 5.0 Lollipop. De eerste Moto E, Moto G en Moto X hebben Lollipop echter nog niet. Hier zou snel verandering in komen.

Motorola Moto G 4G

Bovendien worden de drie smartphones gelijk geüpdatet naar de allernieuwste versie van Android, Android 5.1 Lollipop. Dit vertelt David Schuster, die bij Motorola de directeur is van de afdeling productmanagement, op Google+.

“Zoals jullie misschien al weten, testen we momenteel in een aantal regio’s onze Android 5.0.2-update voor de Moto E, Moto G 4G en Moto X”, schrijft Schuster. “Tegelijkertijd zijn we nu bezig met het testen van Android 5.1 Lollipop, dat recentelijk werd vrijgegeven door Google.”

“Gezien de verbeteringen die Android 5.1 Lollipop met zich meebrengt, hebben we besloten om al onze moeite in deze update te steken. Deze apparaten worden dus gelijk van KitKat naar Lollipop 5.1 geüpdatet.”

De smartphones in Motorola’s Moto-lijn draaien allemaal op een relatief kale versie van Android. Updaten zou daarom niet zo heel veel tijd moeten kosten. Het is alleen nog onbekend wanneer de updates voor de eerste Moto E, Moto G 4G en Moto X gereed is en wordt uitgerold.

Nieuwere modellen zoals de Moto X 2014 en Moto G 2014 draaien wel al op Android 5.0 Lollipop. Waarschijnlijk krijgen deze modellen van Motorola, dat inmiddels in de Chinese handen van Lenovo is, ook spoedig een update naar Android 5.1 Lollipop.

De eerste Moto-smartphones kwamen tot stand in de periode dat Google eigenaar was van de fabrikant. Nu is de van oorsprong Amerikaanse fabrikant dus in handen van Lenovo, dat Motorola als een premiummerk ziet ten opzichte van zijn eigen smartphones.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters