Motorola vecht verzoek tot uitstel patentzaak Apple aan

Apple heeft een patentrechtszaak lopen tegen Motorola, maar wil die voor onbeperkte duur uitstellen om uit te zoeken of het bedrijf nu Motorola of het nieuwe moederbedrijf Google moet aanklagen. Motorola is het daar niet mee eens en wil dat de rechtbank de zaak gewoon voortzet.

Google motorolaApple weet niet zeker meer of het bedrijf tegen de goede staat te procederen, nu Motorola met al zijn patenten is overgenomen door Google. Tot dusver is Apple niet zover gegaan dat het Google direct heeft aangevallen in een patentrechtszaak. Wel is in het verleden, voor de overname, een zaak tegen Motorola gestart die nog voortduurt. En die zaak wil Apple nu tijdelijk stilleggen.

De rechtszaak, die speelt voor een rechtbank in Wisconsin, moet van Motorola doorgaan. In een pleidooi van vijftien pagina’s meldt de Google-dochter dat het bedrijf zit te wachten op een uitspraak. Kennelijk verwacht Motorola de zaak te gaan winnen.

Overigens is in het overnamecontract van Motorola vastgelegd dat Google vergaande zeggenschap krijgt over de mogelijkheden van het bedrijf om rechtszaken rondom patenten te starten, beëindigen of te schikken met de tegenpartij. Het is dus waarschijnlijk een zet van Google, die gewapend met de dik 17.000 patenten van Motorola Apple in een hoek wil drijven. Hoewel juristen die de zaak volgen, melden dat de kwestie door Motorola moet worden beslecht zolang de overname door Google nog niet honderd procent rond is.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters