Motorola vecht verzoek tot uitstel patentzaak Apple aan

Apple heeft een patentrechtszaak lopen tegen Motorola, maar wil die voor onbeperkte duur uitstellen om uit te zoeken of het bedrijf nu Motorola of het nieuwe moederbedrijf Google moet aanklagen. Motorola is het daar niet mee eens en wil dat de rechtbank de zaak gewoon voortzet.

Google motorolaApple weet niet zeker meer of het bedrijf tegen de goede staat te procederen, nu Motorola met al zijn patenten is overgenomen door Google. Tot dusver is Apple niet zover gegaan dat het Google direct heeft aangevallen in een patentrechtszaak. Wel is in het verleden, voor de overname, een zaak tegen Motorola gestart die nog voortduurt. En die zaak wil Apple nu tijdelijk stilleggen.

De rechtszaak, die speelt voor een rechtbank in Wisconsin, moet van Motorola doorgaan. In een pleidooi van vijftien pagina’s meldt de Google-dochter dat het bedrijf zit te wachten op een uitspraak. Kennelijk verwacht Motorola de zaak te gaan winnen.

Overigens is in het overnamecontract van Motorola vastgelegd dat Google vergaande zeggenschap krijgt over de mogelijkheden van het bedrijf om rechtszaken rondom patenten te starten, beƫindigen of te schikken met de tegenpartij. Het is dus waarschijnlijk een zet van Google, die gewapend met de dik 17.000 patenten van Motorola Apple in een hoek wil drijven. Hoewel juristen die de zaak volgen, melden dat de kwestie door Motorola moet worden beslecht zolang de overname door Google nog niet honderd procent rond is.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters