Motorola vecht verzoek tot uitstel patentzaak Apple aan

Apple heeft een patentrechtszaak lopen tegen Motorola, maar wil die voor onbeperkte duur uitstellen om uit te zoeken of het bedrijf nu Motorola of het nieuwe moederbedrijf Google moet aanklagen. Motorola is het daar niet mee eens en wil dat de rechtbank de zaak gewoon voortzet.

Google motorolaApple weet niet zeker meer of het bedrijf tegen de goede staat te procederen, nu Motorola met al zijn patenten is overgenomen door Google. Tot dusver is Apple niet zover gegaan dat het Google direct heeft aangevallen in een patentrechtszaak. Wel is in het verleden, voor de overname, een zaak tegen Motorola gestart die nog voortduurt. En die zaak wil Apple nu tijdelijk stilleggen.

De rechtszaak, die speelt voor een rechtbank in Wisconsin, moet van Motorola doorgaan. In een pleidooi van vijftien pagina’s meldt de Google-dochter dat het bedrijf zit te wachten op een uitspraak. Kennelijk verwacht Motorola de zaak te gaan winnen.

Overigens is in het overnamecontract van Motorola vastgelegd dat Google vergaande zeggenschap krijgt over de mogelijkheden van het bedrijf om rechtszaken rondom patenten te starten, beëindigen of te schikken met de tegenpartij. Het is dus waarschijnlijk een zet van Google, die gewapend met de dik 17.000 patenten van Motorola Apple in een hoek wil drijven. Hoewel juristen die de zaak volgen, melden dat de kwestie door Motorola moet worden beslecht zolang de overname door Google nog niet honderd procent rond is.

Bron: Techcrunch

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters