Motorola verkocht 42,4 miljoen telefoons in 2011

Motorola heeft haar financiële resultaten voor het vierde kwartaal van 2011, en daarmee ook voor heel 2011 bekend gemaakt. Het bedrijf liet weten het afgelopen jaar 42,4 miljoen telefoons te hebben verkocht, waarvan een kwart smartphones.

Motorola Razr piano

In het laatste kwartaal lag het aandeel van de smartphones flink hoger: toen gingen er 5,3 miljoen smartphones over de toonbank, ruim de helft van de 10,5 miljoen telefoons die Motorola in het afgelopen kwartaal verkocht. Dat is volgens topman Sanjay Jha onder andere te danken aan de positieve ontvangst van de in Q4 gelanceerde Motorola Razr. Als aanvulling op de 42 miljoen telefoons, gingen er in 2011 ook één miljoen tablets van de fabrikant over de toonbank, waarvan 200.000 in het laatste kwartaal.

De inkomsten van de mobiele divisie van Motorola waren niet om over naar huis te schrijven het afgelopen kwartaal. Van de 2,5 miljard dollar die Motorola verdiende in het vierde kwartaal bleef niets over: de producent had zelfs te maken met een verlies van 70 miljoen dollar. Dat was althans de verlies volgens het GAAP-systeem, waar ook zaken als uitgaven vanwege de overname door Google en reorganisatie-uitgaven in meegenomen zijn. Netto maakte Motorola een bescheiden verlies van 19 miljoen dollar het afgelopen kwartaal. Daarmee komt men voor heel 2011 uit op een omzet van 9,5 miljard dollar, een GAAP-verlies van 285 miljoen dollar en een nettoverlies van 126 miljoen. Deze cijfers gelden voor de Mobile Devices-tak van Motorola Mobility, voor het hele bedrijf, dat wil zeggen inclusief de Home-tak, liggen alle cijfers iets hoger.

Motorola gaf ook een update over de overname door Google. Die is in november vorig jaar al goed gekeurd door de aandeelhouders van Motorola en het wachten is nu nog op de verschillende autoriteiten. De Turkse en Russiche autoriteiten hebben de deal al goedgekeurd, in de VS, Canada, China, Israel, Taiwan en Europa is men er nog mee bezig.

Bron: Motorola

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters