Motorola verkoopt 250.000 Xooms

Motorola is eindelijk zelf over de brug gekomen met verkoopcijfers omtrent de Motorola Xoom. Die zijn beter dan wat analisten voorspelden, met de kanttekening dat het om verscheepte Xoom’s gaat en niet om Xoom’s die door consumenten aangekocht zijn.

Motorola Xoom tablet

Er zijn volgens Motorola 250.000 Xoom’s de magazijnen van de producent uitgerold in Q1, wat netjes overeen komt met de geschatte 300.000 exemplaren per kwartaal. De tablet wordt pas vanaf halverwege Q1 verscheept, maar niet alle verscheepte apparaten zijn ook daadwerkelijk verkocht. Dus met de snelheid waarmee de Xoom ongeveer verkoopt lukt de 300.000 per kwartaal wel zo’n beetje. Een van de analisten die zich over de Xoom-verkopen boog concludeerde hetzelfde.

De rest van de analisten was sceptischer, zo beweerde de Deutsche Bank dat er maar 100.000 Xoom’s verkocht zouden zijn begin april. Met 250.000 apparaten die in ieder geval de tussenhandel bereikt hebben, lijkt dat een erg conservatieve schatting. En sommige analisten kwamen zelfs op aantallen die niet boven de 25.000 verkopen uitstegen uit.

Hoe dan ook is de Xoom zeker geen echte flop te noemen. Hij voldoet aan de verwachtingen is daarnaast nog steeds niet optimaal beschikbaar. In Nederland is het kopen van een Xoom bijvoorbeeld zo goed als onmogelijk, en de versie zonder 3G is nog steeds niet beschikbaar. Daarbij werkt LTE nog niet op de tablet en kun je nog niet met geheugenkaartjes werken, dus de omstandigheden zijn zeker niet optimaal.

Bron: Mobile Whack

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters