Motorola verliest patentzaak van RIM

Een rechter heeft geoordeeld dat mobieltjesmaker RIM geen patent van Motorola heeft geschonden. Motorola klaagde RIM hier onlangs voor aan, maar zag zijn patent ongeldig verklaard worden.

Patent logo USMotorola diende onlangs een klacht in over vermeende patentenschending door Blackberry-fabrikant RIM. Er zouden vijf patenten geschonden zijn, die betrekking hebben op allerlei zaken. Een patentzaak omtrent een e-mailgatewaysysteem werd voor een Londense rechtbank gebracht, die tot het oordeel kwam dat er geen sprake was van patentenschending. Rechter Richard Arnold van het High Court in Londen verklaarde het patent zelfs ongeldig. Andere patenten werden in deze zaak niet behandeld. Hierdoor is het conflict tussen RIM en Motorola dus nog niet opgelost.

Motorola heeft bij de U.S. International Trade Commission een klacht neergelegd waarin de andere patenten behandeld worden. Daarbij werd het verzoek ingediend om verkoop van de Blackberries van RIM te staken. Hier moet nog over geoordeeld worden, maar door het verlies in deze zaak lijkt Motorola een stuk zwakker te staan. Het afgekeurde patent van Motorola is nog wel geldig in de Verenigde Staten, wanneer de uitspraak in de VS volgt is nog niet bekend.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters