Motorola verliest patentzaak van RIM

Een rechter heeft geoordeeld dat mobieltjesmaker RIM geen patent van Motorola heeft geschonden. Motorola klaagde RIM hier onlangs voor aan, maar zag zijn patent ongeldig verklaard worden.

Patent logo USMotorola diende onlangs een klacht in over vermeende patentenschending door Blackberry-fabrikant RIM. Er zouden vijf patenten geschonden zijn, die betrekking hebben op allerlei zaken. Een patentzaak omtrent een e-mailgatewaysysteem werd voor een Londense rechtbank gebracht, die tot het oordeel kwam dat er geen sprake was van patentenschending. Rechter Richard Arnold van het High Court in Londen verklaarde het patent zelfs ongeldig. Andere patenten werden in deze zaak niet behandeld. Hierdoor is het conflict tussen RIM en Motorola dus nog niet opgelost.

Motorola heeft bij de U.S. International Trade Commission een klacht neergelegd waarin de andere patenten behandeld worden. Daarbij werd het verzoek ingediend om verkoop van de Blackberries van RIM te staken. Hier moet nog over geoordeeld worden, maar door het verlies in deze zaak lijkt Motorola een stuk zwakker te staan. Het afgekeurde patent van Motorola is nog wel geldig in de Verenigde Staten, wanneer de uitspraak in de VS volgt is nog niet bekend.

Bron: Cellular News

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters