Motorola voorziet verkoop 23 miljoen smartphones in 2011

Motorola denkt het komende jaar wereldwijd 20 tot 23 miljoen smartphones en tablets te verkopen. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het afgelopen jaar, toen Motorola nog 13,7 miljoen smartphones verkocht.

Motorola Xoom

Hoeveel van de miljoenen apparaten tablets zijn, maakte Motorola niet duidelijk. Wel werd duidelijk dat het bedrijf in het komende jaar meer soorten tablets gaat produceren.

Eind februari gaat de eerste tablet van Motorola de winkels in, de Motorola Xoom, een apparaat met een omvang van 10.1 inch met 3G aan boord en de mogelijkheid voor een update naar 4G LTE. Een reeds met LTE uitgevoerde versie staat voor het tweede kwartaal van dit jaar op het programma.

Motorola gaat ook andere tablets maken. Er komt nog een model aan met een omvang van zeven inch en er komen ook nog andere soorten, zei Motorola-baas Sanjay Jha.

Het bedrijf kondigde onlangs de Atrix 4G Android smartphone aan in Amerika bij AT&T zal worden uitgebracht. De Droid Bionic smartphone bij concurrent Verizon komt daar pas in het tweede kwartaal uit. Beide apparaten hebben dualcore processors die 2 GHz in huis hebben.

De aangetrokken verkoop van Android smartphones heeft Motorola het afgelopen jaar uit de brand geholpen. Nadat in 2009 nog een verlies werd geboekt van 1,2 miljard dollar, bleef het verlies vorig jaar beperkt tot 79 miljoen dollar.

Nu in Amerika de iPhone sinds kort ook via de grootste telco Verizon wordt verkocht, merkt Motorola dat direct aan de verkopen van zijn smartphones. Die is daardoor een beetje ingezakt. Jha zei dat alleen de tijd kan leren of consumenten die een winkel van Verizon bezoeken om een nieuwe telefoon uit te kiezen, voor een iPhone gaan of voor een toestel van Motorola als ze de apparaten naast elkaar zien.

In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar verkocht Motorola 4,9 miljoen smartphones. In het hele jaar 2010 sleet Motorola 13,7 miljoen smartphones. Een jaar eerder waren dat er nog 2 miljoen. De verkoopcijfers van gewone mobiele telefoons en featuretelefoons van Motorola dalen. Dat is geen wonder, want het bedrijf richt zich steeds meer op de productie van smartphones.

Bron: Twice

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters