Motorola wil minder telefoons maken

Motorola-baas Sanjay Jha heeft in een interview met The Verge verteld dat Motorola minder telefoons gaat maken. Ook meldde Jha dat niet de telefoonfabrikanten, maar de telecombedrijven vereisen dat de fabrikanten een eigen schil maken voor hun Androidtelefoons.

Motorola Razr hoofdfoto

The Verge nam een uitgebreid interview af van Jha tijdens de CES in Las Vegas, afgelopen week. Jha werd ondervraagd over zijn strategie om met Motorola Mobility de smartphonemarkt beter te presteren. Hij zei daarop dat Motorola zich wil onderscheiden door minder telefoons op de markt te brengen. Daarmee doorbreekt Motorola de trend onder smartphonemakers die de laatste tijd juist steeds meer Androidmodellen op de markt schieten, om de klant maar zoveel mogelijk keuze te bieden.

Motorola gaat dat dus anders doen. Jha motiveerde zijn beslissing door te zeggen dat hij beter en gerichter reclame kan maken als hij minder telefoonmodellen in de schappen heeft liggen.

Voorts ging het gesprek over iets waar steeds meer bezitters van een Androidtelefoon zich aan ergeren: de noodzaak die telefoonfabrikanten voelen om een eigen schil over Android heen te gooien, zoals Motoblur bij Motorola. De laatste versie van Android, Ice Cream Sandwich 4.0, is volgens de meeste reviewers zo perfect dat zo’n schil tamelijk overbodig is.

Jha meldde echter dat de telefoonbedrijven ”niet zeven telefoons met standaard-Android in de schappen willen hebben” en de telefoonfabrikanten zouden daardoor wel verplicht zijn om een eigen softwareschil te maken, zodat hun telefoons zich kunnen onderscheiden van de rest. ”Veruit de meeste aanpassingen die wij maken aan het besturingssysteem, zijn bedoeld om tegemoet te komen aan de eisen die telco’s stellen”, aldus Jha.

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters