Motorola wil modulaire telefoon ontwikkelen

Fabrikant Motorola heeft aangekondigd dat zij een modulaire smartphone wil gaan ontwikkelen. Met het zogeheten ‘Project Ara’ wil de fabrikant voor hardware betekenen wat Android voor software betekent. Motorola heeft een samenwerkingsverband met Phoneblocks aangekondigd en hoopt begin volgend jaar de eerste ontwikkelaars te kunnen voorzien van hardware in alpha-staat.

Eerder dit jaar wist Phoneblocks een hype te creëren met hun conceptvideo voor een modulaire telefoon op YouTube. Inmiddels is de video bijna 16,5 miljoen keer bekekenen. In de video demonstreerde het bedrijf een concept voor een telefoon waar gebruikers naar hartelust onderdelen van kunnen vervangen. Zo kunnen gebruikers die veel waarde hechten aan fotografie een betere camera-module inbouwen en consumenten die liever een dikke batterij hebben konden een betere accu inschakelen.

Blijkbaar zag fabrikant Motorola wel wat in het plan want met ‘Project Ara’ lijkt zij precies te willen doen wat Phoneblocks demonstreerde. Motorola zal samenwerken met Phoneblocks en de Phoneblocks-community raadplegen voor feedback.

Met ‘Project Ara’ wil Motorola een ‘endoskelet’ leveren waar verschillende modules van verschillende fabrikanten in kunnen worden gebruikt. De fabrikant laat op de website van het project zien hoe zoiets er uit zou kunnen gaan zien.

De fabrikant hoopt begin volgend jaar de eerste prototypes bij ontwikkelaars te kunnen leveren. Ze laat nog niet weten wanneer de modulaire telefoons klaar zijn voor de normale consument.

Motorola wil modulaire telefoon ontwikkelen ara2blogpost 
Motorola wil modulaire telefoon ontwikkelen ara1blogpost 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters