Motorola Wilder te koop in Engeland, kan tegen een stootje

Motorola brengt in juli in Engeland de Wilder uit, een tamelijk kleine ‘smart-dumbphone’ die tegen een stootje kan. Het toestel moet goed tegen krassen en watergespetter kunnen.

Motorola WilderHet toestel ziet eruit als een kleine smartphone, maar onder de motorkap heeft het meer weg van een featuretelefoon. Het biedt de basisfuncties van een smartphone in een kleine behuizing met een ruggedized buitenkant. Het apparaat zou slechts 92 gram wegen en erg compact zijn.

De rubberachtige buitenkant helpt de Wilder om tegen water te kunnen, en die buitenkant houdt ook stof buiten de deur. Het toestel is voorzien van eeen 2.8 inch resistief TFT-touchscreen, met een resolutie van 240×360 pixels. Onder het grote scherm bevindt zich nog een minischermpje, een OLED van slechts 0,7 inch groot, voor notificaties.

De connectiviteit van het toestel is niet je dat. Er zit wel bluetooth 2.1 op, een 3.5 mm oortelefooningang en een microUSB ingang waar een rubberklepje voor zit. Er zit een 2 megapixel camera achter die video kan schieten met 15 frames per seconde. Ook biedt het toestel een FM radio.

Over de user interface is nog niets bekend. Motorola brengt de laatste tijd alleen maar Androidtelefoons uit, maar er wordt getwijfeld of dit toestel daarvan wordt voorzien aangezien het een featuretelefoon is. Bovendien is het scherm resistief en voor Android heb je eigenlijk een capacitief scherm nodig.

Wel is al bekend dat de webbrowser Opera Mini erop is ge├»nstalleerd en dat het toestel toegang tot sociale netwerken biedt: Facebook, Twitter, Myspace en YouTube worden ondersteund. Er zitten wat spelletjes in zoals Tetris en Need for Speed. In de Carphone Warehouse is het toestel straks te koop voor een kleine vijftig pond. Da’s bijna 57 euro.

Bron: GSM Arena

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters