Motorola wint juridische slag van Apple in Duitsland

Motorola heeft een belangrijke juridische slag gewonnen van Apple in Duitsland. Motorola spande de zaak aan omdat Apple twee patenten van het bedrijf zou hebben geschonden. De Duitse rechter is het daarmee eens. De uitspraak kan leiden tot een importverbod voor iPhones, iPads en de iPod Touch.

motorola logo

Het gaat om de Europese patenten EP 1010336 (B1), die gaat over een methode om terug te tellen, en EP 0847654 (B1), die te maken heft met synchroniseren.

De uitspraak vermeldt niet welke Apple-apparaten die patenten schenden. Het gaat om iOS. Volgens Foss Patent’s zijn daarmee alle mobiele apparaten van Apple in het geding, want die lopen allemaal op dit besturingssysteem.

Foss Patents meldt: ”Apple weet inmiddels hoe het is om zaken te winnen van zijn rivalen. Het bedrijf heeft vier zaken gewonnen tegen Samsung (twee in Duitsland, een in Nederland en een in Australie, allemaal in eerste aanleg). Nu ziet het ernaar uit dat Apple een keer aan het kortste eind trekt in een patentclaim. Die uitspraak is echter ook in eerste aanleg, en staat nog open voor hoger beroep. Apple zal dat aanspannen.

Motorola verklaart over deze zaak: ”Wij zullen onze patenten blijven verdedigen, maar ook zorgen wij ervoor dat onze technologieen breed beschikbaar blijven voor eindgebruikers. Wij hopen dat we deze kwestie kunnen oplossen, zodat we ons verder kunnen bezighouden met het creeren van geweldige innovaties die de industrie vooruit helpen.”

Apple meldt het volgende: ”Dit is een procedurele kwestie die niets te maken heeft met de inhoud van de zaak. De uitspraak raakt ons vermogen niet om zaken te doen en producten te verkopen in Duitsland op dit moment.”

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters