Motorola wint patentrechtszaak van Apple

Motorola heeft een belangrijke juridische slag gewonnen van Apple. De International Trade Commission in de VS heeft geoordeeld dat Motorola drie patenten van Apple niet heeft geschonden.

apple en motorola

De beslissing is nog niet definitief en kan nog worden aangevochten. Het is een voorlopig vonnis dat door een van de rechters is gewezen, maar het moet nog worden voorgelegd aan de volledige ITC-rechtbank die bestaat uit zes rechters. Of Apple dat gaat doen, is nog onbekend. Een woordvoerder van het bedrijf liet zich daarover niet uit.

Motorola meldt in een persbericht dat het bedrijf ‘blij’ is met de beslissing van de ITC. Apple kwam met de aanklacht tegen Motorola in oktober vorig jaar. Apple beweerde dat Motorola met zijn toestellen Droid, Droid 2, Droid X en nog een handvol andere telefoons zijn patenten schond. Een aantal van die toestellen is in Europa uitgebracht onder de naam Milestone en zijn opvolgers.

De aanklachten hadden voornamelijk te maken met de software waar de toestellen op draaien, het Android besturingssysteem waarvan Apple vindt dat het is afgekeken van het iOS voor de iPhone. Dat het vonnis in het voordeel van Motorola uitvalt, lijkt dus ook belangrijk voor andere fabrikanten van Androidtelefoons. Niet in de laatste plaats ook omdat Motorola inmiddels eigendom is van Androidontwikkelaar Google. Waarmee de patenten van Motorola ook die van Google zijn geworden.

De ITC kan beslissen dat apparaten die patenten van Apple schenden, niet in Amerika mogen worden verkocht. Zover gaat het met de Motorola-toestellen blijkbaar niet komen.

De overwinningen van Apple op Androidfabrikanten her en der in de wereld zijn tot dusver van tamelijk weinig invloed gebleken; fabrikanten pasten hun toestellen na een vonnis aan en brachten die evengoed op de markt.

Bron: CNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters