Motorola wint patentrechtszaak van Apple

Motorola heeft een belangrijke juridische slag gewonnen van Apple. De International Trade Commission in de VS heeft geoordeeld dat Motorola drie patenten van Apple niet heeft geschonden.

apple en motorola

De beslissing is nog niet definitief en kan nog worden aangevochten. Het is een voorlopig vonnis dat door een van de rechters is gewezen, maar het moet nog worden voorgelegd aan de volledige ITC-rechtbank die bestaat uit zes rechters. Of Apple dat gaat doen, is nog onbekend. Een woordvoerder van het bedrijf liet zich daarover niet uit.

Motorola meldt in een persbericht dat het bedrijf ‘blij’ is met de beslissing van de ITC. Apple kwam met de aanklacht tegen Motorola in oktober vorig jaar. Apple beweerde dat Motorola met zijn toestellen Droid, Droid 2, Droid X en nog een handvol andere telefoons zijn patenten schond. Een aantal van die toestellen is in Europa uitgebracht onder de naam Milestone en zijn opvolgers.

De aanklachten hadden voornamelijk te maken met de software waar de toestellen op draaien, het Android besturingssysteem waarvan Apple vindt dat het is afgekeken van het iOS voor de iPhone. Dat het vonnis in het voordeel van Motorola uitvalt, lijkt dus ook belangrijk voor andere fabrikanten van Androidtelefoons. Niet in de laatste plaats ook omdat Motorola inmiddels eigendom is van Androidontwikkelaar Google. Waarmee de patenten van Motorola ook die van Google zijn geworden.

De ITC kan beslissen dat apparaten die patenten van Apple schenden, niet in Amerika mogen worden verkocht. Zover gaat het met de Motorola-toestellen blijkbaar niet komen.

De overwinningen van Apple op Androidfabrikanten her en der in de wereld zijn tot dusver van tamelijk weinig invloed gebleken; fabrikanten pasten hun toestellen na een vonnis aan en brachten die evengoed op de markt.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters