Motorola wint zaak over één patent van Apple

Motorola heeft bij de International Trade Commission (ITC) in Amerika een slagje gewonnen van Apple. De rechter oordeelt dat Apple een patent van Motorola heeft geschonden.

apple en motorola

Motorola heeft een rechtszaak tegen Apple lopen over vier patenten. Een ervan heeft betrekking op 3G-technologie in de iPhone. Dat patent is inderdaad eigendom van Motorola en is door Apple geschonden, oordelen de rechters.

De uitspraak heeft nog niet zoveel gevolgen, hoewel Motorola publiekelijk zegt op een verkoopverbod van de iPhone in Amerika uit te zijn. Een hogere rechtbank van de ITC krijgt de kwestie nu op zijn bordje. Zes rechters moeten nu de beslissing nogmaals bekijken en mogelijk bekrachtigen. Pas als dat laatste is gebeurd, zit Apple in problemen.

De andere drie patenten van Motorola van het viertal waarmee de telefoonmaker de rechtszaak in ging, zijn overigens niet door Apple geschonden, aldus de rechter.

Motorola reageerde verheugd op het vonnis. In augustus vindt de zaak voor de hogere commissie van ITC plaats, en daar kijkt het bedrijf met vertrouwen naar uit. Mocht die commissie de uitspraak bekrachtigen, dan kan president Barack Obama die nog wijzigen, en er is nog een mogelijkheid tot hoger beroep bij een rechtbank die in patenten is gespecialiseerd.

Alle patentrechtszaken staan in het teken van de geweldige verdiensten die er met smartphones worden gemaakt. Volgend jaar zal er aan smartphones, tablets en e-readers tezamen 360 miljard dollar worden uitgegeven, en elke fabrikant wil daar zijn deel van opstrijken en schuwt geen middel om de winst zo hoog mogelijk te laten zijn. Gelijktijdig proberen al die fabrikanten zoveel mogelijk patenten te verzamelen om zichzelf tegen rechtszaken te beschermen en andere fabrikanten aan te klagen, wat tamelijk dodelijk is voor de innovatie op smartphonegebied, aldus critici.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    Er zitten altijd nog wel wat apple rechters daar. Die heus weer iets er tegen hebben.

    Dat gaat al jaren zo met apple patent zaken 🙂 dat ze die winnen,….

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters