Motorola wint zaak over één patent van Apple

Motorola heeft bij de International Trade Commission (ITC) in Amerika een slagje gewonnen van Apple. De rechter oordeelt dat Apple een patent van Motorola heeft geschonden.

apple en motorola

Motorola heeft een rechtszaak tegen Apple lopen over vier patenten. Een ervan heeft betrekking op 3G-technologie in de iPhone. Dat patent is inderdaad eigendom van Motorola en is door Apple geschonden, oordelen de rechters.

De uitspraak heeft nog niet zoveel gevolgen, hoewel Motorola publiekelijk zegt op een verkoopverbod van de iPhone in Amerika uit te zijn. Een hogere rechtbank van de ITC krijgt de kwestie nu op zijn bordje. Zes rechters moeten nu de beslissing nogmaals bekijken en mogelijk bekrachtigen. Pas als dat laatste is gebeurd, zit Apple in problemen.

De andere drie patenten van Motorola van het viertal waarmee de telefoonmaker de rechtszaak in ging, zijn overigens niet door Apple geschonden, aldus de rechter.

Motorola reageerde verheugd op het vonnis. In augustus vindt de zaak voor de hogere commissie van ITC plaats, en daar kijkt het bedrijf met vertrouwen naar uit. Mocht die commissie de uitspraak bekrachtigen, dan kan president Barack Obama die nog wijzigen, en er is nog een mogelijkheid tot hoger beroep bij een rechtbank die in patenten is gespecialiseerd.

Alle patentrechtszaken staan in het teken van de geweldige verdiensten die er met smartphones worden gemaakt. Volgend jaar zal er aan smartphones, tablets en e-readers tezamen 360 miljard dollar worden uitgegeven, en elke fabrikant wil daar zijn deel van opstrijken en schuwt geen middel om de winst zo hoog mogelijk te laten zijn. Gelijktijdig proberen al die fabrikanten zoveel mogelijk patenten te verzamelen om zichzelf tegen rechtszaken te beschermen en andere fabrikanten aan te klagen, wat tamelijk dodelijk is voor de innovatie op smartphonegebied, aldus critici.

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters