Motorola wordt het premium-merk van Lenovo

Lenovo heeft uitgesproken dat Motorola zich gaat richten op dure telefoons boven de 400 dollar. Lenovo zelf gaat zich richten op telefoons onder de 400 dollar.

Liu Jun, directeur van Lenovo’s mobiele divisie, laat aan The Wall Street Journal de eerste plannen ontglippen voor Motorola. Sinds de overname van Motorola door Lenovo wordt er lustig op los gespeculeerd welke positie Motorola binnen het bedrijf gaat bekleden. Afgelopen week wist Lenovo Motorola in de Chinese markt te herintroduceren nadat het een paar jaar afwezig is geweest. De nieuwe strategie van Lenovo voor smartphones lijkt inmiddels wat duidelijk te worden.

Volgens Liu zal Motorola zich gaan richten op smartphones die boven de 400 dollar gaan kosten. Daarmee zet Lenovo Motorola als premium merk in de markt. Het merk van Lenovo zal prijken op telefoons onder de 400 dollar, zo laat de directeur weten. Daarmee wordt Lenovo het goedkope smartphone merk en Motorola dus het high-end dure merk. Beide merken zullen daarnaast wereldwijd in de markt gezet gaan worden en zich in de loop der tijd uitsluitend gaan richten op hun eigen prijscategorie.

De strategie is bijzonder; Motorola is onder de vlag van Google juist terug gekrabbeld dankzij goedkope telefoons zoals de Moto G en de Moto E. Desondanks wist Motorola onlangs de prijzige Nexus 6 te introduceren. Dit toestel lijkt vooralsnog weinig aftrek te vinden wereldwijd in vergelijking met zijn voorgangers.

Lenovo verwacht dat Motorola in het komend jaar ongeveer 40 procent van diens smartphone afzet voor haar rekening zal gaan nemen. Daarmee mikt Lenovo voor 2015 op een derde plek in de wereldwijde smartphone markt. Het bedrijf hoopt in totaal, samen met Motorola, meer dan 100 miljoen smartphones te verkopen in het komend boekjaar dat op 1 april 2015 begint.

Lenovo zal de komende maanden zich wel vooral richten op de intergratie van Motorola in het bedrijf. Hierna moeten ze gezamenlijk los gaan op alle vlakken en werelddelen.

Motorola Lenovo overname 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters