Motorola wordt het premium-merk van Lenovo

Lenovo heeft uitgesproken dat Motorola zich gaat richten op dure telefoons boven de 400 dollar. Lenovo zelf gaat zich richten op telefoons onder de 400 dollar.

Liu Jun, directeur van Lenovo’s mobiele divisie, laat aan The Wall Street Journal de eerste plannen ontglippen voor Motorola. Sinds de overname van Motorola door Lenovo wordt er lustig op los gespeculeerd welke positie Motorola binnen het bedrijf gaat bekleden. Afgelopen week wist Lenovo Motorola in de Chinese markt te herintroduceren nadat het een paar jaar afwezig is geweest. De nieuwe strategie van Lenovo voor smartphones lijkt inmiddels wat duidelijk te worden.

Volgens Liu zal Motorola zich gaan richten op smartphones die boven de 400 dollar gaan kosten. Daarmee zet Lenovo Motorola als premium merk in de markt. Het merk van Lenovo zal prijken op telefoons onder de 400 dollar, zo laat de directeur weten. Daarmee wordt Lenovo het goedkope smartphone merk en Motorola dus het high-end dure merk. Beide merken zullen daarnaast wereldwijd in de markt gezet gaan worden en zich in de loop der tijd uitsluitend gaan richten op hun eigen prijscategorie.

De strategie is bijzonder; Motorola is onder de vlag van Google juist terug gekrabbeld dankzij goedkope telefoons zoals de Moto G en de Moto E. Desondanks wist Motorola onlangs de prijzige Nexus 6 te introduceren. Dit toestel lijkt vooralsnog weinig aftrek te vinden wereldwijd in vergelijking met zijn voorgangers.

Lenovo verwacht dat Motorola in het komend jaar ongeveer 40 procent van diens smartphone afzet voor haar rekening zal gaan nemen. Daarmee mikt Lenovo voor 2015 op een derde plek in de wereldwijde smartphone markt. Het bedrijf hoopt in totaal, samen met Motorola, meer dan 100 miljoen smartphones te verkopen in het komend boekjaar dat op 1 april 2015 begint.

Lenovo zal de komende maanden zich wel vooral richten op de intergratie van Motorola in het bedrijf. Hierna moeten ze gezamenlijk los gaan op alle vlakken en werelddelen.

Motorola Lenovo overname 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tim Gout -

    Toch vind ik het wel een goed plan, Motorola loopt al zo lang mee in de mobiele telefoon industrie! Zo blijft mischien wel een oude bekende naam in de top lijsten staan nu nokia al weg is.

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters