Motorola Xoom overgeklokt naar 1,5GHz

De Motorola Xoom-tablet heeft een flinke snelheidsboost gekregen van een ontwikkelaar. Door de software van de tablet onderhanden te nemen is de Tegra 2-processor 50 procent sneller gaan lopen. Hiervoor diende de kernel ook aangepast te worden van de Xoom.

Een enthousiaste ontwikkelaar is het gelekt om de Motorola Xoom flink wat sneller te maken. De developer heeft de Xoom-tablet eerst moeten rooten alvorens hij toegang kreeg tot de benodigde core om aldaar verschillende instellingen aan te passen. Zo moeten er eerst verschillende kernelbestanden aangepast worden en dat is tot nog toe alleen mogelijk op de Xoom in combinatie met de Tegra 2-processor aangezien de tablet voorzien is van Google’s eigen Android image voor de core. Andere tablets van fabrikanten die eveneens een Tegra 2-processor ingebouwd hebben in hun tablet hebben daarvoor de drivers en images van Nvidia zelf gebruikt wat volgens de ontwikkelaar lastiger is om aan te passen.

Volgens coolbho3000, de ontwikkelaar die de Xoom heeft overgeklokt, zijn voor elke tablet de drivers anders en heeft Nvidia bij veel tablets haar eigen stuurprogramma’s ingebakken die lastiger aan te passen zijn om over te klokken. Aangezien de Xoom van top tot teen voorzien is van Google software, zou deze makkelijker zijn om te hacken.

Qua prestaties is de Xoom stukken sneller geworden, zo blijkt uit verschillende benchmarks. Zo wordt er een score van 3105 punten behaald in Quadrant, een benchmark-app voor Android. Dit terwijl de tablet standaard slechts 2226 punten weet te behalen. Ook de applicatie Linpack laat een flinke verbetering zien; de score gaat daarin omhoog van 36 Mflops naar 48 Mflops. De developer heeft ook ingesteld dat de tablet standaard op 1.2GHz kan lopen en op 1.4GHz voor als mensen het niet durfen om het uiterste er uit te halen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters