Motorola zet niet op elk toestel Android Ice Cream Sandwich

Motorola is niet van plan om de huidige Androidtelefoons allemaal van een Android Ice Cream Sandwich-update te voorzien. Alleen de toestellen waarvan Motorola zeker weet dat die het aan kunnen, krijgen de 4.0-update.

Android Ice Cream Sandwich

Motorola is alleen van plan om Ice Cream Sandwich uit te rollen naar toestellen waarbij die update een meerwaarde oplevert. Toestellen waarbij dat niet zo is, kunnen fluiten naar de update.

Een lijst is uitgelekt waarop alle Motorola-smartphones staan die in Amerika circuleren. Een flink aantal blijkt de ICS-update niet te krijgen. Op het lijstje is dat vooral het geval bij de wat oudere smartphones. Die blijven op Android 2.3 Gingerbread lopen, als het aan Motorola ligt.

Motorola meldt hier zelf het volgende over in een blogpost. ”U zult zich misschien afvragen waarom niet alle toestellen de update naar Android 4.0 krijgen. Dat ligt hieraan. Wij werken heel nauw samen met Google en telefoonoperators voor elke software-update. Wij willen dat de update onze toestellen verbetert. Als wij vinden dat dit niet het geval is, dan zal dat specifieke toestel de update niet krijgen.”

Op Slashgear is een lijst te zien met alle Motorolatelefoons, met daarachter het antwoord op de vraag of ze de ICS-update krijgen of niet.

Bron: Slashgaer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sjaakie. -

  Drie rubrieken onder op de nieuwe site.. ios android en wp7.. en waarom geen symbian.. is nog bijna het meest verkochte ter wereld!! slechte zaak!!
  De N8,E6,E7,de 500 de 700 en de Asha serie, zijn toch smartphones, en dan noem ik nog niet de simpele toestellen zoals de C3 serie E5 enz.. allemaal Symbian en worden VEEL verkocht. De site heet toch AllAboutPhones..?? Vind dat allaboutphones Symbian een beetje erg onderwaardeerd op deze manier.. niet dat ik er fan van ben, maar denk toch dat jullie hier een FOUT mee gemaakt hebben. Er zijn toch genoeg Symbian fan`s die deze site bezoeken, als ik de reacties de laatste jaren zo gelezen heb. Of heeft het met persoonlijke voorkeur te maken bij de mensen achter deze site.?

  1. Dominick -

   Nee hoor, dat heeft er simpelweg mee te maken dat Symbian een verloren zaak is. Alle toestellen die jij noemt, of liever gezegd alle smartphones die jij noemt, worden inmiddels helemaal niet veel meer verkocht en het marktaandeel van Symbian zakt met de dag. Misschien dat er sporadisch nog wat uit zal komen zoals de PureView 808, maar veel zal het niet meer zijn. En alle gebruikers die nog met Symbiantoestellen rondlopen, dat zijn er redelijk veel inderdaad, zullen ook vroeg of laat overstappen op een ander platform. En dus vinden wij dat het weinig zin heeft om daar nog op die manier aandacht aan te besteden. Natuurlijk zullen we nieuws over Symbian gewoon blijven schrijven.

   Overigens zijn de C3 en de Asha's geen Symbiantelefoons. Die zullen inderdaad nog wel een tijdje populair blijven, maar over featurephones (wat het zijn) is gewoon minder interessante content te maken. Dus ook dat heeft wat ons betreft geen zin om in zo'n balkje te zetten.

   Daarbij is er maar ruimte voor drie balken, dus moet je keuzes maken. En ik hoop dat je het in ieder geval met mij eens bent dat Android, Windows Phone en iOS belangrijker zijn dan Symbian op het moment.

 2. Emil ten Barge -

  mijn telefoon met SINGLECORE Qualcomm MSM 8255 draait prima op ICS hoor, waarom dan niet op oudere motorola toestellen?

 3. djbosanac -

  dit is weer zo'n 50/50 antwoord, je kan het negatief en weer positief zien. dat sommige telefoons te goed zijn om 4.0 te draaien of weer niet. maar ik denk dat het eerder negatief is.

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters