Motorola zet opnieuw teleurstellende kwartaalresultaten neer

Motorola heeft onlangs zijn laatste kwartaalresultaten bekendgemaakt en helaas voor de producent zijn die niet zo positief te noemen. Hoewel Motorola als bedrijf winst heeft gemaakt, is de mobiele divisie nog steeds een groot struikelblok.

Motorola Cliq

Motorola, wiens mobiele divisie al lang een zinkend schip is, heeft gisteren zijn nieuwste kwartaalresultaten bekendgemaakt. Hierin kwam naar boven dat Motorola met de Enterprise Mobility Solutions- en Networks Mobility-divisies flinke winst heeft geboekt en bleek dat de mobiele divisie van het bedrijf wat minder succesvol was. De mobiele divisie van Motorola heeft in Q3 een verlies van 183 miljoen dollar neergezet, waardoor deze divisie net als de afgelopen kwartalen veel verlies boekte.

Motorola verkocht in Q3 een totaal van 13,6 miljoen telefoons, waardoor het onderdeel van Motorola op een omzet van 1,7 miljard dollar uitkwam. Hiermee heeft Motorola een geschat marktaandeel van 4,7% wereldwijd, wat ervoor zorgt dat de producent de 5e plaats heeft op de wereldmarkt voor telefoons.

Hoewel de mobiele divisie van Motorola dus nog steeds niet goed gaat, is er misschien weer wat hoop aan de horizon. Onlangs kondigde Motorola zijn eerste twee Android-telefoons aan in de vorm van de Motorola Dext en Motorola Droid, waarvan de eerste in verschillende delen van de wereld al op de markt ligt. Of de twee telefoons het zinkende schip weer kunnen laten varen, is natuurlijk maar de vraag. Desalniettemin zijn het wel de eerste twee serieuze lichtpuntjes voor Motorola de afgelopen jaren.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters