Motorola zet opnieuw teleurstellende kwartaalresultaten neer

Motorola heeft onlangs zijn laatste kwartaalresultaten bekendgemaakt en helaas voor de producent zijn die niet zo positief te noemen. Hoewel Motorola als bedrijf winst heeft gemaakt, is de mobiele divisie nog steeds een groot struikelblok.

Motorola Cliq

Motorola, wiens mobiele divisie al lang een zinkend schip is, heeft gisteren zijn nieuwste kwartaalresultaten bekendgemaakt. Hierin kwam naar boven dat Motorola met de Enterprise Mobility Solutions- en Networks Mobility-divisies flinke winst heeft geboekt en bleek dat de mobiele divisie van het bedrijf wat minder succesvol was. De mobiele divisie van Motorola heeft in Q3 een verlies van 183 miljoen dollar neergezet, waardoor deze divisie net als de afgelopen kwartalen veel verlies boekte.

Motorola verkocht in Q3 een totaal van 13,6 miljoen telefoons, waardoor het onderdeel van Motorola op een omzet van 1,7 miljard dollar uitkwam. Hiermee heeft Motorola een geschat marktaandeel van 4,7% wereldwijd, wat ervoor zorgt dat de producent de 5e plaats heeft op de wereldmarkt voor telefoons.

Hoewel de mobiele divisie van Motorola dus nog steeds niet goed gaat, is er misschien weer wat hoop aan de horizon. Onlangs kondigde Motorola zijn eerste twee Android-telefoons aan in de vorm van de Motorola Dext en Motorola Droid, waarvan de eerste in verschillende delen van de wereld al op de markt ligt. Of de twee telefoons het zinkende schip weer kunnen laten varen, is natuurlijk maar de vraag. Desalniettemin zijn het wel de eerste twee serieuze lichtpuntjes voor Motorola de afgelopen jaren.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters