Motorola ziet haar toestelverkopen inzakken in Q4 2009

Motorola heeft haar financiële resultaten over het laatste kwartaal van afgelopen jaar bekend gemaakt en vergeleken met een jaar eerder heeft het bedrijf, ondanks de Milestone en de Dext, heel wat minder telefoons verkocht. De verliezen werden wel binnen de perken gehouden.

Motorola Milestone piano

Motorola heeft het het afgelopen kwartaal, ondanks het succes van de Motorola Milestone, niet erg goed gepresteerd. Hoewel het bedrijf in zijn totaal $142.000.000 winst wist te maken het afgelopen kwartaal, wat trouwens een hele verbetering is ten opzichte van de 3,6 miljard dollar verlies een jaar eerder, deed de telefoon-afdeling van Motorola het niet al te best. Het verlies van de telefoon-divisie van Motorola het afgelopen kwartaal kwam uit op 132 miljoen dollar, wat trouwens wel een flinke verbetering is tegenover Q4 2008, toen maakte het bedrijf $595 miljoen verlies.

In tegenstelling tot de redelijk positieve winsten, vielen de verkopen erg tegen. De omzet die Motorola uit telefoons haalde kwam 22% lager uit dan een jaar geleden, op een totaal van $1.800.000.000. Vertaald in aantallen komt dit neer op 12 miljoen telefoons tegen een gemiddelde prijs van $169. In het vierde kwartaal van 2008 verkocht Motorola nog 19,2 miljoen toestellen, waar trouwens wel minder smartphones tussen zaten. Dit waren er nu 2 miljoen vanwege het succes van de Milestone. Het marktaandeel van Motorola zakte net als de omzet flink terug, van 6,5% in Q4 2008 en 4,7% in Q3 2009 tot een magere 3,7% in Q4 2009.

CEO van Motorola, Sanjay Jha, waarschuwde dat de cijfers van Q1 2010 nog wat slechter zullen zijn dan die van Q4 2009, wat eigenlijk altijd zo is vanwege de feestdagen in Q4 en het relatief rustige eerste kwartaal. Door het jaar heen verwacht Jha echter wel dat ook de mobieltjes-afdeling van Motorola weer winstgevend gemaakt kan worden, mede vanwege de transformatie naar een smartphone-producent. “We are just at the beginning stage of our transition to a smartphone company, and we have a lot of work ahead of us,” zei Jha in een conference-call. Hij zei verder nog dat Motorola dit jaar tussen de 11 en 14 miljoen smartphones verwacht te verschepen, vooral geconcentreerd in de tweede helft van 2010.

Bron: Fierce Wireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters