Motorola ziet toekomst in femtocellen

Motorola heeft bekend gemaakt dat het zijn onderzoek naar femtocellen gaat uitbreiden. Ook een Europesche partij zal mee doen met dit onderzoek.

Met een femtocell kunnen consumenten die buiten het dekkingsgebied van een 3g-netwerk vallen, thuis toch gebruikmaken van 3g-diensten, door het datatransport via de vaste lijn te laten verlopen. Door een privé-zendmastje te installeren Рwant zo kan een femtocell genoemd worden Рkunnen gebruikers goedkoper bellen en is er geen dure installatie nodig om van alle mogelijkheden van een 3g-telefoon gebruik te maken. Het concept van de femtocell wordt dan ook wel eens vergeleken met het open wifinetwerk van Fon.

Motorola is lid van het Femto Forum, een nonprofit organisatie die vorig jaar opgericht werd om de technologie te promoten. De enige Europese telecomprovider die ook in deze werkgroep actief is, is O2, zodat het erop lijkt dat dit de partner is waarmee Motorola in zee gegaan is. De fabrikant van mobieltjes en communicatiechips wilde echter geen details over de samenwerking en het testproject bekendmaken. Eerder dit jaar begon Sprint in de Verenigde Staten al met het testen van femtocell-hardware en -diensten onder de noemer Airave.

umts1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters