Motorola ziet toekomst in femtocellen

Motorola heeft bekend gemaakt dat het zijn onderzoek naar femtocellen gaat uitbreiden. Ook een Europesche partij zal mee doen met dit onderzoek.

Met een femtocell kunnen consumenten die buiten het dekkingsgebied van een 3g-netwerk vallen, thuis toch gebruikmaken van 3g-diensten, door het datatransport via de vaste lijn te laten verlopen. Door een privé-zendmastje te installeren – want zo kan een femtocell genoemd worden – kunnen gebruikers goedkoper bellen en is er geen dure installatie nodig om van alle mogelijkheden van een 3g-telefoon gebruik te maken. Het concept van de femtocell wordt dan ook wel eens vergeleken met het open wifinetwerk van Fon.

Motorola is lid van het Femto Forum, een nonprofit organisatie die vorig jaar opgericht werd om de technologie te promoten. De enige Europese telecomprovider die ook in deze werkgroep actief is, is O2, zodat het erop lijkt dat dit de partner is waarmee Motorola in zee gegaan is. De fabrikant van mobieltjes en communicatiechips wilde echter geen details over de samenwerking en het testproject bekendmaken. Eerder dit jaar begon Sprint in de Verenigde Staten al met het testen van femtocell-hardware en -diensten onder de noemer Airave.

umts1 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters