Motorola zit stevig in de min

Motorola doet het niet goed. Het bedrijf, dat sinds kort onderdeel is van Google, zit stevig in de min. De telefoondivisie is de grote verliezer van het bedrijf. Er is een verlies geleden van 527 miljoen dollar in het derde kwartaal van dit jaar.

Motorola Razr HD

Het bedrijf wordt inmiddels geleid door CEO Dennis Woodside, die door Google is aangesteld om de hardwarefabrikant door de woelige tijden te halen. Maar dat lukt tot dusver niet erg. Een jaar geleden verloor Motorola een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, en nu bijna dertien keer zoveel.

Bij het verlies van 527 miljoen zitten wel nogal wat eenmalige afschrijvingen. Laat je die even buiten beschouwing, dan werd er nog altijd een verlies geleden van 151 miljoen dollar. De omzet daalde naar 2,58 miljard dollar.

De povere resultaten waren mede aanleiding voor een scherpe koersval van het aandeel van Google op de beurs. Dat daalde in zeer korte tijd bijna tien procent, waardoor de handel tijdelijk werd stilgelegd om de handelaren te laten bedaren.

De problemen bij Motorola zijn niet uniek. Talloze telefoonfabrikanten hebben het zeer moeilijk op de markt. In de schaduw van de grote winstmachines Apple en Samsung gedijen de andere merken niet. Nokia, RIM en HTC zagen hun winsten al eerder verdampen als gevolg van de felle concurrentie op de smartphonemarkt.

Google zelf maakt wel gigantische winsten en het verlies van Motorola is voor de zoekgigant maar een klein probleem. Maar de slechte resultaten betekenen wel dat Motorola een koers moet gaan varen die wel winst gaat opleveren.

Google heeft al de nodige ontslagen aangekondigd bij Motorola. Ook is de koers van het bedrijf al enigszins verlegd, want Motorola moet minder typen telefoons maken.

Bron: CNET

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters