Motorola zit stevig in de min

Motorola doet het niet goed. Het bedrijf, dat sinds kort onderdeel is van Google, zit stevig in de min. De telefoondivisie is de grote verliezer van het bedrijf. Er is een verlies geleden van 527 miljoen dollar in het derde kwartaal van dit jaar.

Motorola Razr HD

Het bedrijf wordt inmiddels geleid door CEO Dennis Woodside, die door Google is aangesteld om de hardwarefabrikant door de woelige tijden te halen. Maar dat lukt tot dusver niet erg. Een jaar geleden verloor Motorola een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, en nu bijna dertien keer zoveel.

Bij het verlies van 527 miljoen zitten wel nogal wat eenmalige afschrijvingen. Laat je die even buiten beschouwing, dan werd er nog altijd een verlies geleden van 151 miljoen dollar. De omzet daalde naar 2,58 miljard dollar.

De povere resultaten waren mede aanleiding voor een scherpe koersval van het aandeel van Google op de beurs. Dat daalde in zeer korte tijd bijna tien procent, waardoor de handel tijdelijk werd stilgelegd om de handelaren te laten bedaren.

De problemen bij Motorola zijn niet uniek. Talloze telefoonfabrikanten hebben het zeer moeilijk op de markt. In de schaduw van de grote winstmachines Apple en Samsung gedijen de andere merken niet. Nokia, RIM en HTC zagen hun winsten al eerder verdampen als gevolg van de felle concurrentie op de smartphonemarkt.

Google zelf maakt wel gigantische winsten en het verlies van Motorola is voor de zoekgigant maar een klein probleem. Maar de slechte resultaten betekenen wel dat Motorola een koers moet gaan varen die wel winst gaat opleveren.

Google heeft al de nodige ontslagen aangekondigd bij Motorola. Ook is de koers van het bedrijf al enigszins verlegd, want Motorola moet minder typen telefoons maken.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sylmaron -

    Ze zijn dan ook moeilijk verkrijgbaar in Europa. Ik snap niet waarom ze niet vol op Europa inzetten zoals met de Maxx HD die er straks aan komt. Ik weet zeker dat er vraag is naar een Android met zo'n joekel van een accu.

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters