'Motorola zou met quadcore tablet komen'

Motorola is waarschijnlijk van plan om in de nabije toekomst een quadcore tablet uit te brengen, met een nieuwe Tegra chip erin die vier kernen heeft. In het derde kwartaal zou de tablet naar de winkels gaan.

NVIDIA roadmap

De Tegra 3 is de opvolger van de Tegra 2, een dualcore processor die nu sporadisch in enkele telefoons en tablets wordt aangetroffen. Hoewel deze dualcore techniek nog niet eens volledig tot de markt is doorgedrongen, zit fabrikant NVIDIA allerminsdt stil. De Tegra 3 wordt een quadcore processor die alle processoren van de huidige generatie moet doen verbleken door zijn enorme kracht en prestaties. Die Tegra 3 zou Motorola in zijn toekomstige tablet willen bouwen.

Een en ander blijkt uit een roadmap van NVIDIA. AndroidAutority heeft daarnaast sterke geruchten opgevangen dat Motorola de eerste zou zijn die de Tegra 3, die in de herfst beschikbaar komt, in zijn apparaten gaat bouwen. Zeker is dat niet, maar een aantal dingen weten we wel: de uitgelekte roadmap meldt dat het absoluut gaat om een quadcore processor die aan fabrikanten beschikbaar wordt gesteld in het derde kwartaal van dit jaar, en ook is duidelijk dat deze processor een flink verschil zal maken met de nu al krachtige Tegra 2.

Motorola heeft nog niet veel losgelaten over zijn strategie in de komende tijd. Maar ze zitten niet stil, bleek al toen Google-baas Andy Rubin in december op een Motorola-tablet de eerste versie van Android Honeycomb presenteerde. Motorola hoopt flink wat Xoom-tablets te verkopen maar zal de verkoop van de huidige Xoom-generatie niet willen verstoren door de volgende versie alvast te laten uitlekken. Echter, AndroidAuthority heeft gehoord dat Motorola in september met zijn nieuwe quadcore tablet wil komen. Waarmee de toch al hijgerige telecomwereld weer een nieuwe impuls krijgt, want de concurrentie zal weer moeite moeten doen om dit allemaal bij te benen.

Bron: AndroidAuthority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters