Motorola's roadmap voor Android uitgelekt

Motorola zou vergaande plannen hebben met de Motorola Sholes. Nadat de telefoon al een aantal maal een naamsverandering is ondergaan en de specificaties gewijzigd zijn, zou Motorola ook van plan zijn om het toestel in tablet-vorm aan te bieden.

Motorola Sholes Android

De Motorola Sholes staat tegenwoordig ook wel bekend onder de namen Tao en Droid. Eerder werd er al bekend dat het toestel geen Motoblur mee zou krijgen. Nu krijgen de geruchten over het high-end Android-toestel van Motorola opnieuw een andere wending. Uit een uitgelekte roadmap zou blijken dat na de introductie van de Sholes, er ook een tablet-versie zou moeten verschijnen. De release staat geplanned voor het eerste kwartaal van 2010. De gewone Sholes zou nog steeds voor een release in oktober geplanned staan. Naast de geplannede releasedatum zijn er ook specificaties over de tablet naar buiten gekomen. Het toestel draait op een 3,7 inch scherm met een 480×854-resolutie. Daarnaast kunnen er plaatjes geschoten worden met een 8Mp-camera die bovendien xenon-flash en autofocus heeft. Opvallend is dat 720P-video afgespeeld kan worden. Dit verraadt dat er een krachtige processor aan boord is. Een 1GHz Snapdragon-processor is dan een logische gedachte. Deze video kan op een extern scherm afgespeeld worden via een HDMI-aansluiting. Of de tablet ook een telefoonfunctie heeft wordt niet specifiek vermeldt, maar gezien de minimale verschillen in vorm met de telefoon-Sholes zal het toestel waarschijnlijk gewoon kunnen bellen. Het is te vergelijken met de Nokia N900 welke ook als een semi-tablet in de markt gezet is, maar ook kan bellen. De tablet heeft in ieder geval 3G-functionaliteit met HSUPA.

De Sholes-tablet is niet het enige wat uit de roadmap te halen valt. Alle telefoons die Motorola uit wil brengen in kwartaal vier van dit jaar, en het eerste kwartaal van 2010 worden vermeld. Daar vinden we ook de Motorola Morrison terug, waar eerder al geruchten over waren. Net als de Sholes zou deze nog in oktober uit moeten komen. Telefoons die geplanned staan voor het eerste kwartaal van 2010 zijn de Motorola Motus en Zeppelin. Beide telefoons hebben ongeveer dezelfde specificaties. Ze beschikken over een 3,1 inch scherm met 480×320-resolutie en een 5Mp-camera met autofocus. Motorola komt dus eerst met high-endtoestellen, waarna het vervolgens met mid-endtoestellen komt. Dit brengt het totaal aan Android-telefoons van Motorola straks op vijf. Daardoor lijkt het bericht dat Motorola met tien Android-telefoons zou komen binnen een jaar redelijk uit te komen. Als dit klopt zou Motorola in het tweede kwartaal van 2010 met nog eens vijf Android-toestellen moeten komen.

Motorola roadmap Q4 2009 Q1 2010 

Bron: Dial A Phone

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters