Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien

Motorola gaat tegen de zomer een smartwatch uitbrengen: de Moto 360. Het polshorloge is nu al populair op internet. Bloggers en consumenten waarderen het ontwerp en verwachten veel van de functionaliteit, die nauw samenhangt met Google Now. Inmiddels zijn al erg veel persfoto’s van het sieraad verschenen.

De Moto 360 belooft de concurrentieslag aan te gaan met de Gear 2 van Samsung, de Pebble en andere slimme horloges. Vooral met het design, maar ook met de software van Google.

Maximale aanpasbaarheid van het horloge is de kracht van Motorola. De Moto X-telefoon kan ook van talloze covers worden voorzien, en met een rijk aanbod aan horlogebandjes wil Motorola dat beleid ook doortrekken naar de Moto 360.

De naam 360 slaat waarschijnlijk op het feit dat het een rond horloge is. In tegenstelling tot de rechthoekige apparaatjes van de concurrentie. Het zou van kwalitatief goede materialen worden gefabriceerd. Geruchten over saffierglas in plaats van gewoon glas of Gorilla Glass doen al een tijdje de ronde. De aanpasbaarheid van het horloge strekt zich uiteraard uit tot de wijzerplaat, die door software wordt bestuurd en vele gezichten kan aannemen.

Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien watchfronta 

De Moto 360-varianten kunnen ook verschillende achterkanten krijgen, zodat elk horloge er compleet anders uit zal zien al naar gelang de wensen van de eigenaar. Het horloge kan via spraakbediening de verbonden smartphone aansturen. Er zit een microfoontje in, het gaatje is aan de linkerkant te zien.

Net als de Pebble Steel is ook de Moto 360 bedoeld om consumenten aan te trekken die van mooie horloges houden. Het polsapparaat ziet er niet uit als een soort kleine computer.

Wat het horloge allemaal precies in huis heeft, is niet bekendgemaakt door Motorola. Op de persfoto’s die inmiddels zijn vrijgegeven, is te zien dat er functies als navigatie, notificaties en uiteraard de klok te zien zijn. Omdat er geen usb-aansluiting te zien is, wordt door sommige blogs gegokt op een vorm van draadloos opladen. Het horloge zal lopen op de nieuwe Android Wear-software van Google, wat betekent dat er op termijn naar alle waarschijnlijkheid een hele sloot apps voor bescjhikbaar komt.

Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien moto360back 
Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien left 
Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien string 
Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien moto360go 820x420 
Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien watchesbands 

Bron: Slashgear

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters