Motorola's zijn meest gerecycled telefoons in de VS

Het Amerikaanse GSM recycling bedrijf “ReCellular” heeft haar top tien meest gerecyclede telefoons gepubliceerd. Hieruit komt naar voren dat Motorola telefoons het meest gerecycled worden in de VS.

Elk jaar worden er miljoenen telefoons afgedankt. Hoewel een groot deel hiervan helaas in de prullenbak, het riool of andere vreemde plaatsen beland, worden er ook veel telefoons gerecycled. Deze telefoons kunnen hergebruikt worden in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. Ook kunnen gebruikte materialen van deze modellen opnieuw verwerkt worden in nieuwe telefoons. Het recyclen van telefoons zorgt dus voor een kleinere belasting van het milieu en voor goedkope telefoons voor ontwikkelingslanden. Het Amerikanse bedrijf ReCellular heeft een lijstje geplaatst met de meest gerecyclede mobiele telefoons. Hieruit kan onder andere afgeleid worden hoe lang telefoons gemiddeld in bezit zijn van de consument en hoe veel procent van de afgedankte telefoons gerecycled wordt. De Nederlandse lijst zal er ongetwijfeld anders uit zien, maar helaas is die niet voor handen.

recycle 

<p class=”text”>Zoals te zien is Motorola met vier telefoons in de top-tien de leidende maker in de lijst, iets dat grotendeels toe te schrijven is aan het feit dat de maker heel lang de nummer één telefoon maker in Amerika is geweest. Verder is LG erg populair, iets dat in Nederland waarschijnlijk ook wat anders zal zijn. ReCellular heeft tevens vrijgegeven dat maar liefst tachtig procent van alle ingeleverde telefoons nog functioneerde. Verwachtingen aan de hand van de lijst zijn dat toestellen die nu populair zijn zoals de Apple iPhone 3G en de Samsung i900 Omnia waarschijnlijk rond het jaar 2010 in de top-tien meest gerecyclede telefoons zullen staan. Van de 130 miljoen telefoons die er in 2008 in Amerika afgedankt zullen worden, zullen er ongeveer 6 miljoen door ReCellular gerecycled worden.

Ook in Nederland zijn er verschillende bedrijven die mobiele telefoons recyclen. Er worden zelfs vaak acties voor een goed doel aan verbonden om mensen extra te stimuleren. We willen dan ook iedereen oproepen om hun oude mobiele telefoons te recyclen en niet zomaar weg te gooien. Hiervoor en voor meer informatie kunt u terecht bij ReCell.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters