Mozilla bereidt eerste tablet voor met Firefox OS

Ongeveer een jaar geleden werden de eerste telefoons met Firefox OS gepresenteerd, en nu is Mozilla – het bedrijf achter Firefox – bezig met een tablet die loopt op dit mobiele besturingssysteem. Goedkoop is het kernwoord bij Firefox OS: het besturingssysteem kost niks en de hardware is ook niet al te duur.

Mozilla bereidt eerste tablet voor met Firefox OS firefoxtablet

Met zowel de telefoons als de toekomstige tablet mikt Mozilla dan ook vooral op klandizie in ontwikkelingslanden. Inmiddels heeft Mozilla een prototype van de tablet klaar.

De hardwarespecificaties zijn niet erg indrukwekkend. Het wordt een 10-inch tablet met een 1280x800p scherm, 2GB ram, 16GB intern geheugen, en wifi plus bluetooth. Er zitten camera’s voor en achter, en voorts is het apparaat voorzien van gps, een micro-sd-kaartsleuf, micro-usb-poort en een 7000 mAh batterij.

Voorts wordt gemeld dat er een A31 quadcore 1GHz Cortex A7 processor in zit, plus een PowerVR SGX544MP2 GPU.

Vooral het scherm is nogal een domper op deze tablet, in een periode waarin fabrikanten hier juist steeds meer nadruk op leggen. Maar Mozilla wil Firefox OS op zoveel mogelijk goedkope apparaten zetten als maar mogelijk is, en dan is de hardware natuurlijk niet al te best.

Firefox OS kan overigens ook nog een toekomst tegemoet gaan als besturingssysteem voor smart-tv’s, net als WebOS dat nu door LG wordt gebruikt om televisies aan te sturen. Maar eerst wil Mozilla tablets en smartphones in de winkels zien te krijgen. Het is echter zeer twijfelachtig of we in Nederland ooit zo’n Firefox OS-tablet te zien zullen krijgen, want Mozilla mikt echt op de ontwikkelingslanden. Waar de klanten niet al te kapitaalkrachtig zijn, maar deze goedkope apparaten waarschijnlijk wel kunnen aanschaffen.

Bron: The Verge

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters